Juniorska reprezentacija Hrvatske osvojila titulu Europskog prvaka!

FOTO: EHF / Grzegorz Trzpil

Hrvatska muška juniorska reprezentacija u rukometu na pijesku osvojila je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu koje se održalo u Starim Jablonkama u Poljskoj. Naši juniori su nakon drame raspucavanja pobijedili reprezentaciju Mađarske sa 2:1 u setovima.

U meč su ušli dosta nesigurno što su mađari znali iskoristiti te su dobili prvi set. Tada naši igrači konsolidiraju redove i sa kontrolom drugog seta odvode utakmicu u raspucavanje. Ključne su se pokazale obrane Luke Brezinščaka te sigurna ruka Ivana Rukljača i slavlje je moglo početi.

“Teška i tvrda utakmica. Ušli smo malo nesigurno što je mađarima dalo krila pa su uzeli prvi set, u drugome je sve bilo ok, dok je raspucavanje uvijek drama u našem slučaju. Imali smo malo sreće pa je mađarskom igraču ispala lopta, te nam je pogodak za jedan bio dovoljan za potvrdu. Moram pohvaliti svoje dečke na trudu i radu, odlični su bili i ovo je kruna njihovog rada”, rekao je izbornik Stjepan Babić.

FOTO: EHF / Grzegorz Trzpil

Jan Kovačec proglašen je za najboljeg obrambenog igrača turnira. Treće mjesto osvojila je reprezentacija Španjolske. Hrvatska ženska juniorska reprezentacija EP je završila na 13. mjestu pobjedom nad Slovačkom 2-0 u setovima.


Komentari