Juniori porazom do Španjolske završili natjecanje po skupinama, izbornik ih nije štedio u kritici

Foto: Jurij Kodrun/M20 EHF EURO 2018 Slovenia

Hrvatska muška juniorska reprezentacija je u reprizi prošlogodišnjeg polufinala Svjetskog prvenstva poražena od Španjolske i u drugi krug natjecanja odlazi s drugog mjesta u skupini i bez prenesenih bodova. Španjolska je slavila s 36:31 (20:12), a najveći dio posla napravila je još u prvom poluvremenu kada je u potpunosti slomila hrvatske juniore. Nedostajalo je agresivnosti u obrani i preciznosti u napadu, a Španjolci su bez većih problema kažnjavali svaku pogrešku koju je Hrvatska napravila. Izabranici Vladimira Vujovića bolje su zaigrali u drugom poluvremenu, ali španjolska prednost je bila nedostižna. Josip Šarac ponovo je bio najbolji strijelac Hrvatske sa šest pogodaka, a pet je dodao Filip Vistorop. Pol Valera Robira predvodio je Španjolsku s osam pogodaka, a Kilian Ramirez Santana skupio je 12 obrana.

Izbornik Vladimir Vujović bio je izrazito kritičan prema svojim rukometašima: “Obrana nije išla po planu, ni htjenje, želja, mi nismo jedan ozbiljan faul napravili u obrani. Tako se na tom nivou ne može igrati. Mi možemo biti zadovoljni napadom, čega smo se zapravo najviše bojali. Mi smo tupili njihove kontre, što je njihovo najjače oružje, kontri nije bilo. Međutim, na postavljanje zone kada je trebalo napraviti faul ili prekinuti akcije, mi smo se povlačili korak natrag, a oni su nevjerojatnom lakoćom postizali zgoditke. Poslije toga, da budemo iskreni, u prvom poluvremenu imali smo sedam ili osam stopostotnih zicera koje smo promašili u napadu i onda je to sve djelovalo na psihu. Ovi dečki koji su još uvijek tu definitivno su preneiskusni i jednostavno se nismo uspjeli iščupati iz utakmice. Kad dođemo na pet, šest golova, umjesto da još smanjimo, promašimo penal, a to je stvar jednostavno neiskustva i ništa drugo. U vrlo smo teškoj situaciji što se tiče nastavka, moramo pobijediti u obje utakmice Portugalce i Dance ili Francuze, ovisno tko će pobijediti, ali smo to i očekivali. Ako želimo zauzeti poziciju koju smo zacrtali, moramo pobijediti, nema druge. Ne pada nam na pamet da se predajemo jer ovako loše sumnjam da možemo opet odigrati. “

Filip Vistorop rekao je da je loše otvaranje usmjerilo utakmicu: “Definitivno smo loše otvorili utakmicu, posebno u obrani, nikako nas nije išla. Sve je to dio igre, ali trebamo nastaviti onako kako smo odigrali prve dvije utakmice, mada to nije bilo najbolje. Moramo dignuti glavu i nadam se da ćemo nastaviti onako kako mi to najbolje znamo. Čekamo da vidimo tko nam je idući protivnik i idemo dalje, kako god da bude, igrati najjače što znamo.”

Sutra je ponovo dan odmora. Nastavak natjecanja slijedi u utorak, 24. srpnja, kada će Hrvatska u 13 sati igrati s drugoplasiranim iz skupine D. To će biti pobjednik susreta između Danske i Francuske koji se igra u 17 sati. Prvo mjesto u skupini D već je osigurala reprezentacija Portugala s kojom će Hrvatska igrati u srijedu, 25. srpnja, s početkom u 15 sati. Sve utakmice i dalje se igraju u Zlatorog Areni u Celju.

Raspored Hrvatske na Europskom prvenstvu:
24.7.2018. u 13:00 h: Hrvatska – Francuska/Danska
25.7.2018. u 15:00 h: Portugal – Hrvatska


Komentari