Juniori pobjedom nad Portugalom završili drugi krug natjecanja na Europskom prvenstvu

Foto: Jurij Kodrun/M20 EHF EURO 2018 Slovenia

U rezultatski nevažnom susretu hrvatski juniori pobijedili su Portugal i tako u pozitivnom tonu završili natjecanje u drugom krugu Europskog prvenstva. Portugalci su već prije osigurali plasman u polufinale, a Hrvatska je jučer protiv Francuske izgubila mogućnost plasmana među najbolje četiri reprezentacije. Hrvatski juniori odigrali su sjajnu utakmicu i već u prvom poluvremenu napravili nedostižnu razliku. Na kraju su slavili s 30:23 (17:11). Juniore Hrvatske je do pobjede vodio Adrian Miličević sa šest pogodaka dok su po pet dodali Tomislav Špruk Ivan Martinović. Prvi strijelac Portugala bio je Diogo Silva koji se u strijelce upisao osam puta.

Izbornik Vladimir Vujović rekao je kako je važno bilo prekinuti niz poraza: “Pobjeda je ovo koja nam puno znači jer smo prekinuli niz od dvije izgubljene utakmice. Iako ova utakmica nije imala rezultatsku vrijednost, ona je dobar poticaj da u brobi za plasman od petog do osmog mjesta možemo doći do što boljeg plasmana.”

Sličnog je razmišljanja i najbolji strijelac utakmice Adrian Miličević: “Nakon dva teška poraza sigurno da nam je malo laknulo nakon ove pobjede. Potrudili smo se i skupili glave u dan i pol i uspjeli pobijediti. Imamo još dvije utakmice do kraja. Nadam se da ćemo i to okončati pobjedam pa da koliko toliko zadovoljni idemo kućama.”

Razigravanje za plasman od petog do osmog mjesta počinje 27. srpnja, a Hrvatska će svoju prvu utakmicu igrati u 12 sati protiv trećeplasiranog iz skupine I.

Sve rezultate možete pratiti na www.hrs.hr i  na www.m20ehfeuro.com


Komentari