Još jednom nosi teret: Zašto svojim pobjedama Dinamo pomaže svim hrvatskim klubovima

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dinamo je dodao još jednu stranicu u svoje povijesne knjige. Moćni Real Betis koji vrijedi 200 milijuna eura pao je, a Dinamo sada ide dalje i čeka ždrijeb.

Još jednom Dinamo nosi teret HNL klubovima i tako njima olakšava put u Europu. Dinamo je prošao u osminu finala trećeg po snazi europskog natjecanja, ali koeficijent se broji kao i u Ligi prvaka i Europskoj ligi.

U prijevodu, ova pobjeda Dinama ponovno će biti jedini poguranac za hrvatski nogomet. Rijeka, Hajduk i Osijek oprostili su se od Europe već u ranoj fazi kvalifikacija.

Dinamo se plasirao u osminu finala Konferencijske lige (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Rast lige

Hrvatska je na 21. mjestu Uefine ljestvice. Na 20. mjestu je Poljska, ali ona je ostala bez klubova u Europi jer je Legija ispala iz Konferencijske lige nakon poraza od Moldea.

Povijesni podvig na Maksimiru: Dinamo u osmini finala, europska priča se nastavlja


Pobjeda Dinama u osmini finala odvela bi Hrvatsku na 20. mjesto. Trenutno smo 21. i ne zna se što hrvatski nogomet dobiva osim velikih bonusa od UEFA-e koji stižu nakon ovakvih pobjeda.

Podsjetimo, ove sezone Hajduk je ispao od PAOK-a, Rijeka je hrabro pala u zadnjim minutama produžetaka od sjajnog Lillea dok je Osijek se oprostio od Europe nakon poraza od Adana. Svi klubovi moraju bolje samo tako će HNL postati još bolji.


Komentari