JOŠ JEDAN USPJEH ZA HRVATSKU Boksač Dino Selak plasirao se u četvrtfinale i borbu za medalju

Foto. Hrvatski boksački savez

Još jedna sjajna pobjeda za Hrvatsku u ponedjeljak. Naime, nakon fantastičnog uspjeha kojeg je ostvarila hrvatska maratonka Matea Parlov Koštro, odlične vijesti stižu i s Europskog kadetskog prvenstva u Erzurumu (Turska).

Dino Selak (BK Senj) u osmini finala kategorije do 54 kg pobijedio je Moldavca Adriana Musteaija i plasirao se u četvrtfinale i borbu za medalju, objavili su iz Hrvatskog boksačkog saveza.

Čvrsti Senjanin slavio je tijesnom, ali zasluženom odlukom 3:2 nakon bespoštednog napetog trilera u tri runde i velikog preokreta.

Prva runda jednoglasno je pripala Moldavcu 5:0, a u drugoj Dino je krenuo u otvoreni juriš bez kalkulacija i uspio je dobiti 3:2.

U trećoj, odlučujućoj rundi Dino Selak dao je maksimum, nije popuštao u tempu, neumoljivo je jurišao na Moldavca poput senjske bure i zasluženo dobio rundu sa 4:1 za veliki preokret i ukupnih 3:2.

Inače, Dino Selak je peti hrvatski kadet u četvrtfinalu Europskog prvenstva!

U utorak, 16. kolovoza 2022. za medalje boksaju Adem Gaši (40 kg), Niko Goreta (70 kg), Šime Vuletić (90 kg) i Dino Selak (54 kg).

Asllan Krasniqi (60 kg) četvrtfinale je izborio pobjedom nad Moldavcem, a izgubio je od Ukrajinca europskog prvaka.

Asllan Cana Krasniqi iz BK Rekord Zagreb nije uspio izboriti polufinale i osigurati medalju na  Europskom kadetskom prvenstvu u Erzurumu.

Neustrašivi Asllan tri se runde hrabro nosio s favoritom kategorije Ukrajincem Ivanom Bezuhlyijem, europskim prvakom lani na kadetskom EP-u u Sarajevu.

Uspjeh kadetkinja

Od pet hrvatskih kadetkinja u četvrtfinalu EP-a tri su osigurale medalje: Agata Štajcer (60 kg), Lorena Horvat (70 kg) i Valeria Šteko (54 kg) uz vrlo dobre mečeve Ane Jukičić (51 kg) i Lane Skupnjak (54 kg) protiv objektivno kvalitetnijih i iskusnijih suparnica.

 


Komentari