JOŠ IMA NADE! Luis Enrique ‘zaboravio’ na Dinamov motor, hoće li Dani Olmo ipak zaigrati za Hrvatsku?

Jurica Galoić/PIxsell

Španjolski izbornik Luis Enrique putem svog pomoćnika Robera Morena objavio je popis za nadolazeće utakmice Furije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine protiv Farskih Otoka i Švedske. Iako se pretpostavljalo da će on naći svoje mjesto među najboljima, na popisu za sljedeće okupljanje španjolske A-vrste nema Dinamovog nogometaša Danija Olma.

Dobar dio španjolskih medija u predviđanjima novog Enriqueovog izbora u prvi je plan stavljao upravo 21-godišnjeg Katalonca koji još uvijek čeka debi za seniorsku reprezentaciju. Sam izbornik nekoliko je puta naglašavao da u budućnosti vidi Danija Olma “unutra”, a igrač je nedavno podvukao da mu je želja igrati samo za Španjolsku.

Hrvatska diplomacija, na čelu s predsjednicom i izbornikom Zlatkom Dalićem koji se u zadnjih godinu dana prometnuo u zaštitno lice naše zemlje, želi izlobirati državljanstvo za Dinamovog veznjaka kako bi što prije mogao debitirati za Vatrene. Sada imaju cijelo ljeto za privoljeti ga, iako ga je Luis Enrique možda namjerno propustio… Inače, njega osobno ni danas nije bilo u Savezu i neće biti na press-konferenciji koja je zakazana za 12.30 sati. Razlozi su i dalje privatni zbog kojih je već izbivao s jedne utakmice u ožujku.

U podne izlazi popis španjolske mlade (U-21) reprezentacije za nadolazeće Europsko prvenstvo na kojem će se nadmetati i Hrvatska. Olma ćemo vjerojatno vidjeti u ulozi jednog od predvodnika juniora po europsku titulu i plasman na Olimpijske igre u Tokio 2020.


Komentari