Jesu li Bad Blue Boysi krivi za incident u Puli? Navijačka skupina objasnila što se zapravo dogodilo!

Screenshot

Ispitivanje osumnjičenih uslijedilo je nakon što je Policijska uprava istarska podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da su sva trojica počinili kazneno djelo protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom.

Kako se navodi u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva, postoji osnovana sumnja da su u nedjelju ujutro oko 7 sati na terasi caffe bara na Danteovom trgu u Puli, napali 69-godišnjaka nakon što ih je sat vremena ranije upozorio da ne tresu štap sa zastavama i da poštuju zastavu. Napali su ga “u cilju da ga teško tjelesno ozljede, znajući da se radi o osobi koja je starije životne dobi”, tvrdi tužiteljstvo.

Podsjetimo, dok je čuvar terase sjedio na stolici, prišli su mu maskirani kapuljačama i tamnim kapama sa prorezima za oči (tzv. fantomkama) te mu je prvoosumnjičenik zatvorenom šakom zadao više udaraca u desnu sljepoočnicu. Kada je ustao kako bi pobjegao drugoosumnjičenik je na njega bacio stolicu koja ga je udarila u desnu ruku. Potom ga je sustigao i gurnuo na uzemljeni kontejner zbog čega je 69-godišnjak pao na pod.

Tužiteljstvo sumnja da su mu sva trojica zadali više udaraca nogama po tijelu uslijed čega je teško ozlijeđen.

Spomenimo kako se proširila i priča da je jedan od napdača bio pripadnih BBB-a, navijače skupine Dinama, a to su pojedinci zaključili po tome što je jedan od njih na palici imao naljepnicu s obilježjima BBB-a.

Navijači Dinama reagirali su na optužbe da njihovi članovi napadaju ljude i to poprilično oštro.

“S obzirom na natpise pojedinih medijima u kojima se bezumno i kukavičko premlaćivanje starca u Puli pokušava dovesti u vezu s grupom Bad Blue Boys želimo priopćiti da niti jedan od osumnjičenih za napad ne pripada našoj grupi niti je dio naše tribine.

Naljepnice vidljive na snimci su lako dostupne svakome kao i razni artikli sa simbolima naše grupe i kluba te odbijamo da se isti koriste za razne insinuacije.

Još jednom taj divljački i kukavički napad najoštrije osuđujemo i ograđujemo se od bilo kakve povezanosti s istim”, poručili su iz BBB-a.

 


Komentari