Jeste li svjesni koje su sve legende igrale u Ponikvama? Ovo zvuči gotovo nestvarno

Druženje Dinama i Ponikva uoči utakmice (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Ponikve će danas ugostiti Dinamo u 1/16 finala Hrvatskog kupa. Klub sa zapadnog dijela Zagreba nada se da može prirediti veliko iznenađenje.

Hrvoje Štrok slavi pogodak za Zagreb (Foto: Nenad Dugi / CROPIX)

Povodom toga prisjetili smo se koja su sve velika imena nosila ovaj zeleni dres.

Tako su u njemu igrali Domagoj Antolić koji je za Dinamo odigrao 167 utakmica, Hrvoje Štrok koji ima osvojen Hrvatski kup s Dinamom, a tu je i Milan Badelj hrvatski reprezentativac, koji je dres nosio sedam godina.

Među sretnicima koji su nosili poznati dres Ponikava bili su i Fran Jović, današnji hrvatski sudac te Frane Čačić koji je prekinuo dominaciju Dinama i Hajduka 2002. godine osvojivši titulu sa Zagrebom. Frane je igrao i za Hajduk u kojeg je prešao 2003. godine.


Milan Badelj, dijete NK-a Ponikve (Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX)

Treba svakako izdvojiti kako je i nekadašnji zabavljač “Kauboja” Damir Kajba bio predsjednik NK-a Ponikve.

Dinamo se već upoznao s kvalitetom Ponikva

Dinamo je u prošlosti već gostovao u Ponikvama i to isto u 1/16 finala 2014. godine kada su domaćini već u 16. minuti poveli golom Ivana Klarića. Nastao je potpuni delirij, a domaći su slavili kao da su već prošli.


Naravno bili su i oni svjesni još uvijek tko je Dinamo, ali svakako da su htjeli imati svoj trenutak slave. Dinamo je preuzeo igru, ali domaći su po terenu trčali kao da su na raketni pogon. Nažalost po njih Dinamo je u 34. minuti utakmice izjednačio i tako se na poluvrijeme otišlo s egal rezultatom.

Domagoj Antolić u dresu Dinama (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Maksimirom se već godinama širi prokletstvo: Jeste li vidjeli što se događa skupim Dinamovim pojačanjima

Drugo poluvrijeme Dinamo se u potpunosti konsolidirao i konstantno napadao. Ponikve je fizički palo, ali pamtit će tu situaciju i dan danas sigurno Ivan Klarić kada je u 50. pred golmana Ježinu izašao jedna na jedan, ali sjajno brani vratar Dinama.

Nakon toga gol je visio u zraku, a sve nade domaćih srušio je Ognjen Vukojević zabivši gol u 75. minuti.

Do kraja je Dinamo sakrio loptu i tako preživio pakleno gostovanje u Ponikvama.


Komentari