JEDNOSTAVNO NIJE IŠLO: Ivo Karlović svojski se borio, ali Del Potro je ipak poravnao na 1:1!

Facebook

Naš je tenisač pružio dostojan otpor, no Del Potro je ovaj dvoboj dobio rutinski, čuvajući svoj servis do savršenstva.

Del Potro je ipak bio prejak za našeg Ivu Karlovića, kojeg je svladao s 3-1 u setovima – 6-3, 6-7 (6), 6-3, 7-5. Naš je tenisač pružio dostojan otpor, no Del Potro je ovaj dvoboj dobio rutinski, čuvajući svoj servis do savršenstva. Prvog dana finala Davis kupa Hrvatska i Argentina su tako izjednačene. Čilić je dobio Delbonisa, Karlović klekao protiv Del Potra.

Odmah na samom početku dvoboje Karlović je praktički poklonio gem na svoj servis Del Potru. Bilo je to dovoljno za iskusnog Argentinca da prvi set privede rutinski kraju, uzalud se potom Karlović trudio. Na svom servisu Del Potro bio je sjajan, nepogriješiv.

U drugome setu svatko je ljubomorno čuvao svoj servis. U jednom trenutku Del Potro je osvojio 28 poena na svom servisu zaredom. Moralo se, dakle, u tie break. I tu je Del Potro brzo poveo s 3-0. Karlović se vrtio, stigao do 4-5, pa je bilo 5-6 i naš je tenisač imao servis. I rješio oba servisa u svoju korist, poveo je 7-6. Karlović je bio posve usredotočen, uzeo je sljedeći servis Del Potru i pobijedio u drugom setu sa 7-6 (6) u tie breaku.

U trećem setu Del Potro je napravio break u osmom gemu i poveo 5-3. Bilomje to zasluženo, jer je Del Potro stalno činio pritisak na Karlovićev servis koji se nekako umorio. Naravno, tu priliku Del Potro nije propustio, lako je došao do seta – 6-3. Del Potro bio je tada u velikoj prednosti.

Čvrst je bio “doktor Ivo” u četvrtom setu, nije izgubio svoju servu, vodionje 5-4 i Del Potro je bio na udarcu, a Karlović se pripremao za pritisak. Ali, Del Potru je tako teško oduzeti servis. Ono što Karlović nije uspijevao, Del Potru je lakše polazilo za rukom. Na 5-5 uzeo je servis Karloviću, stekao finih 6-5 i servirao za meč… I nije pogriješio, digao je argntinski dio gledatelja na noge.

U subotu su u 15 sati na rasporedu parovi.


Komentari