JE LI OVO BIO DOBAR POTEZ? Vaterpolisti izbjegli Srbiju, ali čeka ih moćni Brazil pod Rudićevim vodstvom

Wikipedia

Hrvatski vaterpolisti u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Rio de Janeiru igrat će protiv domaćina Brazila koji vodi Ratko Rudić. 

Iako to nitko iz naše reprezentacije neće priznati, poraz od autsajdera Francuske, nije bio slučajan. Mnogi su uvjereni da se radi o kalkuliranju kako bi izbjegli svjetke i europske prvake, Srbiju. Rezultat na kraju okršaja s Francuzima bio je 8-9, i tako je prvo mjesto u skupini pripalo Španjolcima, a ako su naši mislili da će im zato ostatak puta biti lagan, gadno su se prevarili jer ih sada očekuje Rudićev Brazil.

Podsjećamo, Hrvati su upravo pod Rudićevim vodstvom osvojili zlato prije četiri godine na Olimpijskim igrama u Londonu.

Preko Brazila do Mađarske ili Crne Gore

U posljednje dvije utakmice u skupini A Srbija je očekivano svladala Japan s 12-8, a zatim je Mađarska nadigrala Brazil s 10-6. Tako je Mađarska završila na prvom mjestu sa sedam bodova, dok su Grčka, Brazil i Srbija natjecanje završile sa po šest bodova, pa su o njihovom plasmanu odlučivali međusobni ogledi. Tu su najbolji bili Grci, koji su tako zauzeli drugo mjesto, Brazil je okončao natjecanje u skupini kao treći, a Srbija kao četvrta.

Je li kalkuliran ulazak u bazen bio dobar potez, tek ostaje vidjeti. Zasada znamo da ih čeka teška utakmica s Brazilom, a ako pobijede u poluinalu ih čeka bolja momčad iz dvoboja Mađarske i Crne Gore.

Brazilci su dosad u Riju svladali Australiju (8-7), Japan (16-8) i senzacionalno Srbiju (6-5), ali su u posljednja dva kola uvjerljivo izgubili od Grčke (4-9) i Mađarske (6-10).


Komentari