JE LI ON NAJVEĆA DINAMOVA POGREŠKA NAKON KRAMARIĆA? Prodali ga za ‘siću’, a sada vrijedi milijune!

foto: NK Osijek

Do kraja Prve HNL ostala su tek dva kola, a vodeći na ljestvici strijelaca je topnik Osijeka, Mirko Marić. Nakupio je često podcijenjeni i osporavani Marić čak 18 golova na svom kontu, a vodi s jednim pogotkom prednosti ispred Caktaša i s dva više od Puljića.

Marić je za sada najizgledniji konkurent za ‘Zlatnu kopačku’ Prve HNL, a zanimljivo je kako javnost gotovo pa ništa ne zna o njemu. Ovaj Gruđanin rođen u Mostaru, stigao je u Dinamo s 19 godina iz Širokog Brijega za svega 100 tisuća eura. Marić je slovio za velikog talenta i očekivalo se kako će dobiti priliku u Dinamu, ali na kraju nije upisao niti minute.

Možete samo pogađati što je Dinamo sljedeće napravio s njim. Da, poslao ga je u svoj satelitski klub, Lokomotivu. U Lokomotivi je bio sjajan pa je brzo stigla ponuda mađarskog Videotona i Marić je otišao iz Dinama za 500 tisuća eura, bez da je odigrao minute za Modre.

Međutim, Marića je put ponovo odveo u Hrvatsku, ali ovaj put ne u Zagreb već u Osijek. U Osijeku je čovjek eksplodirao. Vrlo je brzo dokazao kako je klasa, a čak je zaradio i poziv u reprezentaciju Hrvatske, na turniru u Kini  na kojem su nastupali igrači iz HNL-a.

Marić ima tek 24 godine i tek sada ulazi u najbolje razdoblje za napadače, što se vidi ove sezone kada je, kako smo kazali, upisao 18 golova i predvodi listu strijelaca.

E sada, takve igre rijetko kada prođu nezapaženo, pa se tako već uvelike piše o mogućem transferu Marića u Glasgow Rangers ili Fenerbahče. Dakako, Marić iz Osijeka neće otići za ‘siću’ kao iz Dinama, slavonski će klub na njemu zaraditi nekoliko milijuna eura, a ako ta ponuda dođe, Osijek će je kao i sve ostale koje zadovolje kriterij, vjerojatno prihvatiti.

Lijepa je to priča za mladog napadača, pa i Osijek, a u cijeloj priči Dinamo je zapravo najveći gubitnik. Sve nas ovo nekako podsjeća na najveći propust Dinama u novijoj povijesti, onaj s Andrejom Kramarićem.


Komentari