Jankomir Transformers pobjednik najjače košarkaške amaterske lige u ovom dijelu Europe

Sastav Jankomir Transformersa pobjedom je u trećoj odlučujućoj utakmici finalne serije sa sastavom Savica City, rezultatom 95:84, došao do prvog naslova prvaka Crohoops lige.

CroHoops košarkaška liga – najjače je amatersko natjecanje za sudionike s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Boćarski dom svake je nedjelje, jesensko-proljetnog natjecateljskog perioda, sjecište pravog košarkaškog entuzijazma, zalaganja, truda i želje uživati u jednom od najljepših momčadskih sportova.

Ako se traži rasadnik talenata i učinkovitoga sportskoga rada, marljivih sportaša i srčanih boraca pod košem, onda je to definitivno CroHoops košarkaška liga koja već četiri godine dokazuje kako se sport može razvijati i u čistom amaterizmu na najučinkovitiji način, te u kojem je zalaganje plaćeno jedino pljeskom gledatelja i osobnim zadovoljstvom, kao momčadskim elanom dogurati do finala i biti najboljima u sezoni.

Transformersi su utakmicu otvorili sjajnim šuterskim nizom ubrzo se distancirajući na pomalo neočekivanih dvadesetak poena razlike (35:14, pa potom 49:29). Vrijedi istaknuti rolu svestranog Ivana Nikolića koji je napravio sjajan defanzivni posao uspješno čuvajući najboljeg strijelca Savice, Damira ‘Felixa’ Mijića.

No, znajući da su oba sastava tijekom regularne sezone zabilježila po jednu pobjedu u međusobnim ogledima, što su ponovili i u prve dvije utakmice finalne serije, nije bilo teško za pretpostaviti da će se u nedjelju navečer pred 50-ak igrom i akcijama oduševljenih gledatelja u Boćarskom domu, Savica City barem pokušati vratiti u igru.

Savica je odmah nakon poluvremena upravo to i učinila, sa četiri uzastopne trice već u prve dvije minute nastavka! No ovaj put su igrači Jankomira, pod vodstvom iskusnog kapetana Enia Šandrića, zadržali hladnokrvnost te već u prvom idućem napadu tricom Ivana Nikolića (sa osam metara!) uspjeli izbjeći neugodni ulazak u zonu oscilacija.

U redovima novih Crohoops prvaka vrijedi istaknuti raspoložene Matića (24p, 8s, 7a), Baričevića (19p, 13s) te već spomenutog Nikolića (22p, 8s). Sad već bivše prvake u statistikama je predvodio skočni Devčić (26p, 5s, 11a, 2b) dok je dvostruki MVP natjecanja Damir ‘Feliks’ Mijić ukupno ubacio čak šest trica za ukupno 24 poena.


Komentari