JANICA RASPLAKALA SNJEŽNU KRALJICU: Zuzulova otkrila tajnu svojih suza

EXPA/PIXSELL

Rasplakala se kad joj je Janica dala krunu.

Iako hrvatska predstavnica Leona Popović nije dovršila utrku na Sljemeni, kruna je pripala skijašici koja priča hrvatski, Slovakinji Veroniki Velez Zuzulovoj.

Kruni se Zuzulova nije nadala, kako kaže, s obzirom da je skijala bolesna.

“U ponedjeljak navečer sam se počela osjećati loše, razboljela sam se i nisam zapravo znala čemu se mogu nadati, tim više jer je ova staza jedna od najdužih u Svjetskom kupu i uzima mnogo energije. Ipak, kad sam stala na start sve sam zaboravila.”, otkrila je za Sportske novosti.

I bila je najbrža, a pobjeda u Zagrebu joj je bila jedan od ciljeva i to iz emotivnih razloga.

“Kad smo kretali u skijanje jako smo puno trenirali s Hrvatima, tu sam i naučila hrvatski, a kad sam krenula u Svjetski kup, iz razloga jer je naša federacija bila siromašna, nastupila sam u hrvatskom kombinezonu i s njim na sebi prvi puta u karijeri ušla među 30 najboljih.”, objasnila je Slovakinja.

Emocije su proradile

Emocije su joj proradile u trenutku kad joj je naša Janica dala krunu.

“Jedan od mojih ciljeva bila je pobjeda u Zagrebu, jer još uvijek se sjećam onog ugođaja dok je još Janica skijala, atmosfere koja je bila ovdje. I htjela sam pobjedu u Zagrebu. Kad mi je Janica dala krunu, emocije su proradile, a ona mi je rekla da joj je jako drago zbog mene i da mi čestita.”, pohvalila se aktualna Snježna kraljica.

No, nisu Janica i skijanje njezina jedina veza s Hrvatskom.

“Otkako znam za sebe sa svojom obitelji sam ljetovala u Hrvatskoj. Prošli smo cijelu obalu, teško mi je reći koje mi je mjesto najdraže. Znam samo da mi je najdraže pojesti lignje.”, kaže Zuzulova.

Prva dva mjesta na Sljemenu pripala su Slovačkoj zbog čega je prvi ženski dan Kraljice još posebniji za slovačku predstavnicu. Razloga za suze svakako je imala, suze radosnice.

 

 


Komentari