Jakirović nakon slavlja protiv Rijeke: ‘Tko ima devet života, ja’

Sergej Jakirović. (Foto: Damir Krajac/CROPIX)

Nastavio se tjedan iz snova za nogometaše Dinama. Nakon što su na Maksimiru u četvrtak odigrali 1:1 protiv Betisa i izborili plasman u osminu finala Konferencijske lige pobijedili su Rijeku na istom mjestu u derbiju HNL-a i tako se maksimalno primaknuli vodećima.

Zaostatak za prvom momčadi prvenstva Rijekom iznosi tri boda, a za drugoplasiranim Hajdukom dva boda, s time da Dinamo ima i utakmicu manje.

Napokon sreća na licu Dinamovog trenera Sergej Jakirovića. Dočekala ga je opaska novinar kako ima devet života.

“Tko ima devet života ja? Moji igrači su bili heroji, odigrali su ovakvu utakmicu 48 sati nakon Betisa. Bili smo sve bolji kako je utakmica odmicala. Možda smo mogli malo više pucati na gol. Visio je gol u prvih 15-20 minuta drugog dijela. Nismo se mirili s bodom u 90. minuti, a na kraju mislim da smo bili bolji za taj jedan gol”, rekao je Jakirović nakon susreta.

U drami na Maksimiru Dinamo u posljednjoj minuti slomio Rijeku

Zašto je Brodić pucao penal

Objasnio je Dinamov trener i zašto je u 75. minuti iz igre izvadio Petkovića:

“Petković nam je do ujutro bio upitan, razmišljali smo čak da ubacimo Kulenovića. Brodića sam odabrao jer je najsvježiji. Stvarno je danas trebalo naći snage da dobijemo ovu jako dobru ekipu Rijeke.”

Pogodili ste s ulaskom Brodića, kako to da je on pucao penal, bilo je još jedno pitanje novinara.

“On je bio najsvježiji, Baturina se šuljao oko lopte, ali u 68 sati je odigrao dvije utakmice. Broda je najsvježiji, ima energiju, na pripremama je zabio jedanaesterac, nije bilo razloga za zabrinutost.”

Željko Sopić.
(Foto: Damir Krajac/CROPIX)

Sopić čestitao Dinamu

Svoje viđenje dao je i trener Rijeke Željko Sopić:

“Znate kako se kaže: Na silu – na silu. Čestitam Dinamu. Imali smo plan igre i ne mogu nikome prigovoriti. Imali smo na kraju loptu pod kntrolom i dali smo pas nazad. Pričao sam o Francu Baresju, koji je jedan od najveći ikad, izbio je 40 lopti u tribine. A mi vraćamo loptu nazad u 94. minuti.”

“Suđenje neću komentirati. Misim da smo trebali više igrati prema napraijed. Imali smo par kontri u kojima smo se spetljali. Teška utakmica naš očekuje protiv Rudeša, moramo se što prije oporaviti”, dodao je Sopić.


Komentari