Izvrstan dan na Zlatnoj pirueti: Kinez Boyang izvedbom opravdao sva očekivanja

Boyang Jin osvojio je zlatnu medalju (Foto: Hrvatski klizački savez)

Pobjedom kineskog klizača Jina Boyanga završen je drugi dan natjecanja na 55. izdanju zagrebačke Zlatne piruete, u kojem su pobjedu u konkurenciji parova odnijeli finski predstavnici Milania Vaananen i Filippo Clerici.

Odlična igra hrvatskih rukometašica: Ovom pobjedom na korak su bliže četvrtfinalu SP-a

Zvijezda ovogodišnjeg natjecanja, Kinez Boyang, opravdao je sva očekivanja i sjajnom izvedbom slobodnog programa osvojio zlatnu medalju s 258,67 bodova. Kazahstanac Mihail Šaidorov (235,29) odlično je finiširao te na kraju stigao do drugog mjesta, a brončana medalja odlazi u Estoniju zahvaljujući Aleksandru Selevku (224,24).

Hrvatski predstavnik Jari Kessler slobodni program je izveo puno bolje te završio na 11. mjestu sa 169,97 bodova u konkurenciji 14 klizača.

Bolje je nego jučer

“Dobro sam se osjećao, no napravio sam jednu pogrešku, ne znam što mi je bilo u glavi. Ipak, sretan sam što sam uspio sabrati misli do kraja. Bilo je loših elemenata, no neke sam dobro odradio i zadovoljan sam.

Uglavnom, bolje nego jučer. Jučer nisam imao samopouzdanja poslije nastupa, bio sam tužan i zato mi je drago da sam se danas mogao boriti do kraja. Ocjene su loše. Naravno, ako dobiješ malo bodova za kratki program, loše je i ukupno.

Valentina Plazas i Maximilliano Fernandez (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Bit će bolje drugi put. Trebaju mi bodovi kako bih se kvalificirao na Olimpijske igre i to mi je cilj, ali imam još dosta vremena. Samo želim dobro klizati ove sezone”, izjavio je Kessler koji veći dio vremena provodi trenirajući u talijanskom Trentu.

Uzbudljiv program parova

“Treniram dobro, imam novi klub, nove trenere tako da se moram i na to naviknuti. Teško je, jer sam deset godina imao jednog trenera, a od ove godine imam drugoga pa je i to još jedna od stvari na koju se moram naviknuti.

Nekoliko puta godišnje dolazim u Zagreb trenirati, a ostat ću ovdje još i sljedeći tjedan na nacionalnom prvenstvu”, rekao je hrvatski reprezentativac.

Sofiia Holichenko, Artem Darenskyi. (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

U uzbudljivom slobodnom programu parova redoslijed se nije promijenio u odnosu na onaj nakon kratkog programa. Finci Milania Vaananen i Filippo Clerici su sa 172,31 boda ostali ispred američkog para, Valentina Plazas i Maximiliano Fernandez (168,14). Brončanu medalju su osvojili Ukrajinci Sofija Holičenko i Artem Darenskij (162,17).


Komentari