IZJEDNAČENJE! Ali ništa nije gotovo! Vatreni su Škote natjerali da plešu kako Hrvatska svira, pobjeda će biti naša!

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Prvo je poluvrijeme između Hrvatske i Škotske gotovo:

42′ – GOL! Škotska je izjednačila, zabio je McGregor.

40′ – Probao je i Perišić – ušao je u kazneni prostor na lijevoj strani i pokušao je dati škotskom golmanu Marshallu nešto novog posla, no nije bio precizan.

38′ – Nova opasna akcija Hrvatske! Joško Gvardiol odlično je povukao po lijevoj strani, a u nastavku napada lopta je došla do Juranovića koji je pucao izvana, ali nije pogodio cilj.

33′ – Nesreća za Škotsku  – pouzdani stoper Hanley morao je izaći zbog ozljede, zamijenio ga je McKenna koji je ubrzo dobio žuti karton.

31′ – Hrvatska je pokušala brzo povući prema naprijed, ali Škote je spasila kvalitetna intervencija Tierneyja u obrani. Izgledalo je opasno, škotski obrambeni adut izvukao je svoju momčad!

26′ – Imamo i prvi žuti karton na utakmici. Dobio ga je Dejan Lovren koji zbog toga, prođe li Hrvatska u osmini finala, u toj utakmici neće moći igrati. Lovrenu je ovo bio drugi žuti na Euru.

24′ – Ponovno je zaprijetila Škotska! Dykes je prvo malo zakasnio na loptu, a nakon toga, nakon pogreške Modrića, McGinn je došao do neugodnog šuta koji je obranio Livaković. Živjeli smo opasno!

17′ – Josip Juranović ubacio je s desne strane do Ivana Perišića koji je sa svoje lijeve strane u kaznenom prostoru pronašao Vlašića, a hrvatski junak rane faze utakmice pogađa za 1:0! Sjajna akcija i realizacija, bravo za Vatrene!

17′ – GOOOOLLLLLLL!!!! Hrvatska vodi, zabio je Nikola Vlašić! BRAVO!

16′ – Gvardiol je dobrim dodavanjem pokušao pronaći Vlašića, ali golman Škotske Marshall bio je brži i nogama je izbio loptu u istrčavanju daleko od svojeg gola.

14′ – O’Donnell je ubacio s desne strane, lopta je bila blizu Livakoviću koji nije imao problema u njezinom hvatanju.

13′ – Hrvatska je za sada imala malo izleta prema naprijed, a u njima nije uspjela duže zadržati loptu u blizini protivničkog kaznenog prostora.

10′ – Che Adams je pucao s ruba 16-erca, otišlo je pokraj gola.

6′ – Kakva šansa za Škotsku! Ubacio je McGinn, blizu je bio Adams, ali srećom za Hrvatsku, Adams nije stigao na loptu koju je u opasnoj situaciji izbio Livaković. Dobili smo upozorenje!

3′ – Juranović je dobio ‘vruću’ dobrodošlicu na Euro trpeći oštri start Robertsona. Ubrzo nakon toga vidjeli smo i prvi hrvatski napad koji je zastao na škotskoj obrani.

1′ – Škoti su već u prvoj minuti imali dva kornera, kod drugog je morao reagirati Livaković koji je ‘izboksao’ loptu izvan kaznenog prostora.

1′ – Počela je utakmica na Hampden Parku, Škoti su krenuli s centra!

Komentari