IZBORNIK VATERPOLISTA IVICA TUCAK PORUČUJE: “Nitko, baš nitko ne može uvijek biti prvi”!

Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX

“Samo pravi sportaši znaju kroz što smo sve prolazili”; veli nakon osvajanja brončane medalje n asvojetskoj smotri izbornik hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak. Na koncu ipak zadovoljan, ali pomalo nesretan. Sedma medalja na svjetskoj smotri uzastopce, pa nije to loše, naprotiv…

“Mislim da su momci zaslužili još jednu medalju, bronca na SP-u je nešto veliko za nas, velika za sve sportaše. Primili smo brojne poruke podrške, zahvalio bih mojim momcima koji su igrali sjajno protiv odlične Mađarske. Nije ono što smo htjeli, ali neće uvijek biti zlato. Iza mene su užasno teška dva dana, neću reći najteža u mom životu, bilo je nažalost težih, ali prevladavala je bol. No hvala mojim dečkima, nisam gubio vjeru u njih. Ovo je veliki rezultat za hrvatski vaterpolo”, rekao je Tucak pa nastavio o porazu protiv Španjolske u polufinalu. Kao iskusan trener i sportaš, neću reći da je Španjolska bila loš dan, neki odgovori se već nameću zašto smo tako reagirali protiv Španjolske. No to je sad manje bitno. Još jednom zahvaljujem svima u Savezu, stožeru, igračima. Mi smo krema svjetskog vaterpola, vrh smo. Sretan sam što vodim Hrvatsku. Na kraju smo uspjeli, idemo se odmoriti. Cilj su Olimpijske igre. Živimo za OI, živjeli smo za SP, sanjali smo zlato, budili smo se s njim, ali nismo uspjeli. Bit će još prilika, ova ekipa vrijedi puno.”

Ima stvari zbog kojih je Tucak ipak nesretan, pojašnjava:

“Ja znam da ljudi onako nekada prilaze iz velike ljubavi ili prevelike mržnje, ne znam ja to, ne zanima me. Nekakav šarlatanski pristup, ne možeš uvijek biti prvi, ali ovako reagirati nakon ova dva dana, to čini razliku između velikih ekipa i pravih sportaša i onih koji to nikada neće biti. Zato mi i jesmo uvijek u vrhu”, završio je Tucak.


Komentari