IZBORNIK NAPOKON DONIO ODLUKU: Ante Čaćić potjerao Dejana Lovrena iz reprezentacije

Facebook

“U hrvatskoj svlačionici nema mjesta ultimatumima, mora postojati respekt prema hrvatskom dresu, suigračima i izborniku. Time sam sve rekao”, odlučio je Čačić.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić prošloga se vikenda sastao s Dejanom Lovrenom u Liverpoolu kako bi pokušao riješiti problem nastao na utakmici s Mađraskom. Detalji sastanka nisu bili u potpunosti jasni, to jest, Čačić nije izričito kazao što je odlučio. No, iz njegovih izjava već se jasno vidi kako je za Lovrena više nema mjesta u reprezentaciji.

“Razgovarali smo iskreno i otvoreno o njegovu statusu u reprezentaciji, utakmici u Mađarskoj, pa i o intervjuu u kojem je izrazio svoje nezadovoljstvo i postavio određene ultimatume”, kazao je Čačić, pa nastavio, “Smatram da je gentlemanski da ti pojedinačni razgovori ostanu između sudionika i da se to ne iznosi u medije i pred javnost. Iako je razumljiv interes medija za ovu situaciju, detalji o kojima smo razgovarali trebaju ostati između nas”, govori Čačić.

No, Čačić je ipak naglasio ono najvažnije. “Rekao sam već pri inauguraciji na izborničku poziciju da je hrvatska reprezentacija ispred svakog pojedinca. Od tog stajališta neću odstupiti ni za koga. U hrvatskoj svlačionici nema mjesta ultimatumima, mora postojati respekt prema hrvatskom dresu, suigračima i izborniku. Time sam sve rekao”, riječi Čačića, prenosi Večernji.

No, izbornik nije u potpunosti zatvorio vrata reprezentacije braniču Liverpoola. “Pred Dejanom su najbolje nogometne godine. Igra dobro u Liverpoolu i želim mu da tako i nastavi. Nadam se da će zrelo prihvatiti ovu odluku i uvidjeti da se i najveći nogometaši prije svega stavljaju u službu kolektiva, a tek onda razmišljaju o sebi. Jedino je takav pristup prihvatljiv za hrvatskog reprezentativca i s takvim bi razmišljanjem za njega bilo mjesta među vatrenima u budućnosti”, zaključio je.


Komentari