IZBORNIK MIJENJA SASTAV U POSLJEDNJI TREN? Brozović ipak neće zaigrati protiv Turske?

Facebook

Naša reprezentacija večeras s Turskom otvara kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. 

Izbornik Čačić sve je već postavio, a ostalo je samo pitanje hoće li na teren istrčati Brozović ili Pjaca. 

Čini se kako je nakon donio odluku u kojem će sastavu Hrvati danas zaigrati. Od prve minuta istrčat će Pjaca, novi napadač Juventusa. Iako je lako pomisliti da bi današnja utakmica mogla biti repriza one u Francuskoj, situacija baš nije tako jednostavna. Stoga, logično je da se i u hrvatskim redovima dogode neke promjene.

Hrvatska je domaćin i ponovo se igra bez publike. Izbornička odluka je vrlo jasna, na Tursku se ide s jačim ofanzivnim gardom, a za to je Pjaca krojen, okomit, prodoran i moćan.

Ono što nikako nije nebitna stavka jest da Turci na Maksimir stižu s četiri nova igrača, odnosno s kompletno novom obranom. Naši moraju na to obratiti pozornost jer Turci u tom djelu sada nisu uigrani. što se treba iskoristiti.

Taj novi kvartet na zadku treba “ugušiti” i napadati prije nego što se uspiju snaći. Na bokovima su Perišić i Pjaca, napad vodi Mandžukić, ofenzivni vezni je Rakitić. Turci će se svakako morati potruditi.

Ostatak je jasan, na čelu je kapetan Luka Modrić koji prevodi veznjaka Badelja i obrambeni zid Vrsajka, VIdu, Ćorluku i Strinića. Logičan izbor je uigrani stoperski par Ćorluka i Vida, iako je u prični ponovo Lovren. Njegov povratak je izrazito bitna stavka, ali prilika će za njega biti u nastavku kvalifikacija.

Čačićeva postava logično je izabrana, a ovo mu je prilika da ispiše novi nastavak priče koja je počela u Francuskoj.


Komentari