Izbornik Lino Červar objavio popis igrača za reprezentativni tjedan u travnju​ i predstavio nove članove stožera

FOTO: Ivan Klindić

Izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Lino Červar objavio je popis igrača za nadolazeći reprezentativni tjedan koji će se održati od 2. do 7. travnja. U tih tjedan dana reprezentacija će osim treninga, otputovati i u Švedsku gdje će odigrati dvije utakmice protiv europskih viceprvaka. Prvi susret igra se 5. travnja u Eskilstuni s početkom u 19:15, dok je drugi na rasporedu 7. travnja u Norrköpingu od 16 sati.

Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac za početak je najavio akcije koje su pred reprezentacijom: ”Stižu nove obveze i akcije. S nama su stara lica, ali u novim ulogama. Već 2. travnja ide se u Švedsku na dvije prijateljske utakmice i u lipnju nas čekaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo protiv Crne Gore. Bilo je puno ispitivanja nakon Eura tko će voditi reprezentaciju i hoće li se nešto mijenjati. Ovom prilikom pokazujemo da smo ozbiljan Savez i da sve što se radi u Savezu i oko reprezentacije da ništa nije ad hoc te da se sve radi prema planu i viziji za budućnost rukometa.”

Izbornik Lino Červar nadovezao se na predsjednika Grahovca te detaljno najavio akcije reprezentacije u 208. godini te zahvalio svima koji su dali svoj doprinos u radu s reprezentacijom tijekom 2017. godine i na Europskom prvenstvu: ”Želio bih još malo pojasniti riječi Predsjednika. Godina nakon Eura, na kojem nismo ispunili svoje snove, vrlo je bitna jer imamo tri bitne akcije. Najvažnije su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo protiv Crne Gore. Iznimno zahtjevne su i kvalifikacije u listopadu za Europsko prvenstvo 2020. Treći zadatak su Mediteranske igre u lipnju u Španjolskoj. Uz sve to, kao priprema dolaze dvije prijateljske utakmice protiv Švedske početkom travnja. Naravno da su sve misli usmjerene na lipanj i kvalifikacije za svjetsku smotru, a ovo prvo okupljanje će biti pokušaj da uspostavimo početak priprema za sve to što nas čeka. Reprezentacija je otvorena, nikad nije zatvorena i uvijek se traže novi ljudi, bez obzira na ovaj popis 27 igrača koji smo objavili. Što se tiče stožera, želim zahvaliti stožeru koji je radio na pripremama i na Europskom prvenstvu. Svima koji su dali svoj doprinos radu. Svi smo dali sve od sebe. Imamo ponekih promjena u stožeru jer su neki od trenera zaokupljeni svojim obvezama u klubovima, ali ideja je i da se stožer smanji. Ne zato zašto nisu bili dobri, već zato što smo imali mogućnosti kao domaćini imati više ljudi. Promjena stožera je također dio naše vizije.”

”Prvi pomoćni trener je Davor Dominiković, moj bivši igrač, i u njemu sam vidio trenera koji živi za rukomet i koji se želi predati tom poslu. Direktor reprezentacije bit će Igor Vori, koji s ovom sezonom prestaje s igranjem i aktivno će se uključiti u rad reprezentacije. Mislim da ne moram previše riječi trošiti na njega i o tome što je sve osvojio. Trener vratara bit će Mirko Bašić kojem se zahvaljujem što je prihvatio ovu ulogu i što želi dati doprinos reprezentaciji”, otkrio je nova imena u stručnom stožeru izbornik Červar.

Trenutni širi popis igrača ima 27 imena, ali do Švedske će ga stožer smanjiti na 18 s obzirom na to u kojem će stanju igrači biti do okupljanja.

  1. Ivan Stevanović – Kadetten Schaffhausen
  2. Ivan Pešić – Meshkov Brest
  3. Filip Ivić – PGE Vive Kielce
  4. Zlatko Horvat – PPD Zagreb
  5. Josip Božić Pavletić – PPD Zagreb
  6. Ivan Vida – Dubrava
  7. Manuel Štrlek – PGE Vive Kielce
  8. Lovro Mihić – SPR Wisla Plock
  9. Marin Jelinić – Nexe
  10. Kristian Bećiri – Celje Pivovarna Laško
  11. Marino Marić – MT Melsungen
  12. Željko Musa – SC Magdeburg
  13. Tin Kontrec – PPD Zagreb
  14. Krešimir Kozina – Frisch Auf Göppingen
  15. Ilija Brozović – TSV Hannover-Burgdorf
  16. Marko Mamić – PGE Vive Kielce
  17. Halil Jaganjac – Metalurg
  18. Stipe Mandalinić – Füchse Berlin
  19. Damir Bičanić – PPD Zagreb
  20. Luka Cindrić – Vardar
  21. Domagoj Pavlović – PPD Zagreb
  22. Igor Karačić – Vardar
  23. Luka Stepančić – Paris Saint-Germain
  24. Jakov Vranković – Grundfos Tatabánya KC
  25. Luka Šebetić – Tremblay en France Handball
  26. Šime Ivić – SPR Wisla Plock
  27. Ivan Sršen – MOL-Pick Szeged

Na pitanja o izostancima ponekih igrača izbornik Červar je detaljnije objasnio zašto nekih imena nema na popisu: ”Nema Domagoja Duvnjaka, nadamo se da će se možda priključiti da obitelj bude na okupu, ali ne bude igrao. Igrača kojih nema na popisu, s njima smo razgovarali. Neki od igrača su se povukli iz svojih privatnih razloga, a očitovali su se Marko Kopljar, Jakov Gojun, Ivan Čupić i Mirko Alilović i poštujemo njihove odluke.

Dugogodišnji hrvatski reprezentativac Igor Vori svoju poziciju na crti zamijenit će direktorskom ulogom. Od nacionalnog dresa oprostio se na Europskom prvenstvu, a kao novi direktor reprezentacije istaknuo je kako je zahvalan na prilici: ”Moram reći da sam sada u novoj ulozi. Moram zahvaliti ljudima u Savezu na prilici da ostanem uz obitelji kao što su HRS i reprezentacija. Siguran sam da ću biti profesionalan kao što sam bio sve ove godine na terenu. Sretan sam. Ispred mene je novi izazov za kojeg imam motiva i želje.”

Za kraj, nekoliko riječi kazao je novi pomoćni trener reprezentacije, bivši olimpijac i osvajač medalja,Davor Dominiković”Bio sam iznenađen kad su me pozvali da se priključim reprezentaciji kao pomoćni trener. Iznimna mi je čast, ali je i velika obveza svih nas. Imam kratko iskustvo rada kao pomoćni trener Vladi Šoli u Dubravi. Želim se zahvaliti svima u Dubravi s kojima sam surađivao posljednjih osam mjeseci. Svjestan sam odgovornosti koju ova pozicija u reprezentaciji donosi. Pred nama su vrlo visoki zahtjevi i izazovi.”


Komentari