Izbornik Francuske ‘zapaprio’ Hrvatima! U odlučujućoj utakmici Dinart vraća ‘noćnu moru’ Kauboja

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Francuzi su ponovo najdomninantnija reprezentacija na turniru. Do sada su lako svladali sve prepreke, a posljednju, Srbiju s čak devet golova razlike. No, u posljednjij utakmici rukometnog Eura u Hrvatskoj, ostali su bez prvog vratara Vincenta Gerarda koji se ozlijedio.

Izbornik Didier Dinart mogao bi sada povući potez kojeg se plaši cijela Hrvatska – vratiti u momčad Thierryja Omeyera. Gerard je u utakmici sa Srbijom dobio nezgodan udarac u palac nakon jednog šuta s krila Đukića, a upitno je hoće li biti spreman za nastavak turnira u srijedu. Gerard je važan igrač za Francusku, do sada je obranio 55 udaraca od 136 pokušaja, a na 40 posto uspješnosti je. Branio je i četiri od osam sedmeraca, dakle na 50 posto je.

Imaju Francuzi na klupi još jednog sjajnog vratara, Cyrila Dumoulina, koji je u pet utakmica skinuo 17 od 61 i na 28 posto obrana je, što nije neka vrhunska statistika, pa bi Dinart lako mogao posegnuti za provjereno kvalitetnim rješenjem i najgorom noćnom morom Hrvata, Thierryjem Omeyerom. Legendarni Francuski vratar uvršten je na širi popis, iako se Omeyer umirovio nakon lanjskog osvajanja Svjetskog prvenstva.

Kako je ranije najavljeno Omeyer bi trebao braniti na Euru samo ako se netko od trojice vratara, Gerard, Dumoulin ili Meyer ozlijedi, a to se dogodilo njihovom prvom vrataru.


Komentari