IZBORNIK DALIĆ SMATRA DA JE NERIJEŠEN REZULTAT – DOBAR! ‘Možda i bolje, ali samo zbog jedne stvari!’

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatski izbornik Zdravko Dalić na dobrom je putu našu reprezentaciju odvede na treće veliko natjecanje za redom. Unatoč remiju protiv Slovačke, Dalić smatra da je rezultat iz Osijeka pozitivan, zbog jedne stvari.

Tako je Dalić nakon “prospavane noći” dao intervju Večernjem listu u kojem je analizirao utakmicu protiv Slovačke, pohvalio dva novaka u redovima reprezentacije Josipa Stanišića i Luku Sučića, izrazio podršku Kramariću i najavio kraj kvalifikacija. Ono što je bilo zamjetno je propusna obrana koja je primila dva gola u prvom poluvremenu, a taj problem je apostrofirao i Dalić.

Greške u obrani

“Igra prema naprijed bila je vrlo dobra, ali lopta nije htjela u mrežu više od dva puta. Presudile su pogreške u obrani, a u tom dijelu igre nismo bili na svojoj razini. Moramo to ispraviti do presudnih utakmica u studenome “, rekao je Dalić.

“Ali, remi nas nije zabrinuo niti narušio atmosferu. Ionako bi odlučujuća bila ta posljednja utakmica s Rusima. Ovako je možda i bolje jer nećemo kalkulirati, moramo pobijediti. Neće se nitko opustiti ni sekunde, bit će na kraju sve dobro”, optimističan je izbornik, no priznao je kako su ga Rusi iznenadili: “Mislio sam da će izgubiti barem jednu. Rusija je bila podređena u obje te utakmice, ali je oba puta pobijedila, imala je sreće, sve joj je ulazilo u gol. Zabijali su Rusi iz prekida, ide im, ali mi ćemo im prekinuti niz”, odlučan je Dalić.

“S Gvardiolom, Sosom i Stanišićem dobili smo igrače za 10 godina, dečki su bili sjajni u tim prvim utakmicama za reprezentaciju. A sada nam je došao i Sučić i možemo se samo veseliti”, rekao je izbornik o mladim snagama pa pohvalio Gvardiola.

“Gvardiol nas je oduševio u ove dvije utakmice. Odsad će uvijek igrati na poziciji stopera, to je njegova pozicija”, rekao je.

Osim toga, dotaknuo se i Kramarića: “Kramarić je bio dobar i u prijašnjim utakmicama, radi puno za momčad, otvara, stvara šanse suigračima. Nije mu išao gol, no sada je zabio, a kada se sasvim razigra, zabit će puno golova. Ma ne brinem se uopće za Kramu, ni najmanje”, siguran je.

“Sve ovisi o nama i ja sam veliki optimist, a posljednjih pet utakmica daje mi pravo na optimizam. Stvarali smo puno šansi, napravili veliki pomak u odnosu na utakmice prije toga. Igrat ćemo dobro protiv Rusije, ali, naravno, ne smijemo i nećemo podcijeniti ni Maltu, to neće biti bezazleno gostovanje. Ponovno je jako dobra energija među igračima, to će presuditi u te dvije preostale utakmice”, zaključuje.


Komentari