Izbornik Dalić o utakmici protiv Slovačke: ‘Želimo veću agresiju i svježu krv. Nisu svi maksimalno spremni’

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U ponedjeljak je pred Vatrenima novi ispit. Utakmica protiv Slovačke u Osijeku u 8. kolu skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

O svemu je progovorio izbornik Zlatko Dalić.

“Naše cilj je ostvariti pobjedu kako bi se približili plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Ispred nas je možda i najvažnija utakmica u kvalifikacijama. Rusija ima teško gostovanje u Sloveniji. Sutra idemo s punom snagom,” najavio je hrvatski izbornik.

Slovačka je trenutačno na četvrtom mjestu skupine sa sedam bodova manje od Hrvatske i Rusije. Slovačka javnost već je otpisala reprezentaciju, pa se nagađa kako bi izbornik Štefan Tarkovič mogao pružiti priliku igračima koji su manje igrali.

“Ne zamaramo se previše slovačkom reprezentacijom i njihovim sastavom. Možda će biti opasnije ako uđu igrači koji nisu do sada dobili prilike. Neće biti lagano, poštujemo Slovačku, to je odlična ekipa i može biti neugodna. Nije bitno tko će nastupiti. Mi moramo gledati sebe.”

‘Šest utakmica nismo primili gol’

Dalić je istaknuo kako Slovačka može biti opasna, ali kako je najvažnije spriječiti pogreške u našim redovima.

“Slovačka je izgubila u Rusiji, ali je igrala dobro. Imaju jaku veznu liniju, opasnog napadača. Međutim, moramo se paziti naših grešaka, moramo biti maksimalno motivirani i koncentrirani.”

Svjetski doprvaci su u sedam kola primili smo jedan gol i hrvatska obrana u ovim kvalifikacijama igra odlično.

“Šest utakmica nismo primili pogodak. Međutim, bez obzira na odličnu igru na Cipru, to nije mjerilo. Sutra je važan i težak ispit. Sutra moramo dobro odgovoriti i ne primiti gol,” kazao je najavivši promjene u sastavu.

“Napravit ćemo promjene u sastavu, ne zbog toga da netko nije bio dobar protiv Cipra, već jer želimo veću agresiju i svježu krv. Nisu svi maksimalno spremni,” rekao je dodavši kako se Vida vraća na svoju poziciju.

Duje Ćaleta-Car nema puno utakmica u nogama, u tri dana ne bi mogao biti na visokom nivou.”

Umjesto Kovačića Pašalić

Dodao je kako će umjesto “kartoniranog” Matea Kovačića zaigrati Mario Pašalić.

“Umjesto Kovačića igrat će Pašalić. Mario je taj koji voli igrati u završnici, takav nam igrač nedostaje. igra dobro, to je i pokazao u reprezentaciji.”

Još jednom je istaknuo kako ga raduje konkurencija u reprezentaciji.

“Osobno me veseli konkurencija u reprezentaciji. Dolaze mladi igrači koje donose novu energiju i snagu, koji se nameću.”

Komentirao je i odličnu atmosferu koja vlada među “Vatrenima”.

“Rezultat diktira sve, on kroji. Rezultat su dobri, pa je i atmosfera odlična,” poručio je Dalić.

Utakmica između Hrvatske i Slovačke je na rasporedu u ponedjeljak u 20.45 sati na stadionu Gradski vrt u Osijeku.


Komentari