IZBACIO VATRENOG ZBOG ŠANKA! Još neki su bazdili po alkoholu, a izbornik to nije htio trpjeti

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Kad izgubiš na Euru, nije tako strašno, ali kad ideš mijenjati kopačke i primiš gol, onda se dogodi jedna loša objava i ostalo je – povijest.

I zbog te objave, koja je trajala nekoliko minuta, Ante Rebić danima je na udaru stručnjaka. Osobno mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju + dva genijalca (L + M) da napravimo nešto (puno) više na ovom Europskom prvenstvu. Nakon svega, nije ni bitno tko je ‘krivac’. Činjenica je da smo zadnje dvije-tri godine…”, objavio je i uz to stavio emotikon izmeta.

Ovo nije nikakva iznimka jer bilo je u prošlosti već raznih izjava, teških riječi, bježanja iz kampa reprezentacije, odbijanja poziva u reprezentaciju, tjeranja iz kampa reprezentacije, pa i nedopuštenih noćnih izlazaka.

Još 1996. godine, kad je Hrvatska tražila europsku i svjetsku afirmaciju, Ćiro Blažević morao je postupiti autoritativno, pa je tako Ivicu Mornara izbacio zbog šanka.

Ćiro je Ivicu zatekao iza ponoći na hotelskom šanku, a izgovor je bio da je otišao  po hranu. Na taj Euro u Englesku poveo je zato Igora Cvitanovića. A onda je dvije godine kasnije i on izletio s popisa putnika na Svjetsko prvenstvo i ostao bez svjetske bronce. Njemu je Ćiro zamjerao premalo angažmana na treninzima, odbijanje trčanja na jednom trening i još štošta, piše Dnevno.hr. 

Veliki “boom” dogodio se 2005. godine. Igor Bišćan napustio je pripreme usred noći! Naime, bio je nezadovoljan statusom kod tadašnjeg izbornika Otta Barića, shvatio je da nije u prvom planu za udarnih 11 i odlučio je otići. Barić je tek ujutro saznao da ga više nema.
Veliko “čeličenje” imao je i Slaven Bilić kad je preuzeo reprezentaciju. Darijo Srna, Ivica Olić i Boško Balaban dobro su ga testirali. Naime, odlučili su se opustiti, otići bez dozvole iz kampa i proveseliti se u noćnom klubu Fontana. Bili su do 6 ujutro…

Ispričali su se, ali svi su bili suspendirani za utakmicu protiv Rusije. Josip Šimunić imao je ispad prema Biliću 2012. godine, Danijel Pranjić prema Igoru Štimcu, Eduardo da Silva i Ognjen Vukojević nisu štedjeli pak Niku Kovača. Dejan Lovren i Ante Čačić, pak, prepucavali su se 2016. godine.

 

 

 

 

Komentari