IVICA KOSTELIĆ ZA ZAGREB.INFO: Saznali smo koju osobinu dijeli s ocem i zbog čega mu se divi

Foot: Pixsell

Ovih je dana odjeknula vijest – Ante Kostelić više nije u skijanju. Nakon 23 godine, jedan od najtrofejnijih trenera hrvatskog sporta oprostio se od sporta u kojem je stvorio neke od najvećih šampiona u povijesti. Među njima su svakako njegova djeca – skijaške legende Janica i Ivica Kostelić, s kojim smo i razgovarali.

“Od tate sam naučio sve što znam”, započeo je Ivica naš razgovor, a zanimalo nas je i što je naslijedio od slavnog oca.

“Prvenstveno je to snaga volje koja mi je uvijek imponirala. Ja nisam mogao biti temperamentan kao on, njemu je to u genima, meni je trebala snaga volje”, otkrio nam je bivši alpski skijaš koji je svog oca, kojemu je ovih dana Hrvatski skijaški savez uručio nagradu za životno djelo, opisao kao “trenera starog kova, i učitelja i odgajatelja”, rekao je.

Podsjetimo, ovih je dana Hrvatski skijaški savez objavio popis reprezentacija za iduću sezonu, a prvi put nakon ’90-tih godina prošlog stoljeća na tom popisu među imenima trenera ne piše Ante Kostelić.

Kraj je to trenerskog puta čovjeka koji je stvorio muškog pobjednika Svjetskog kupa i višestruku žensku pobjednicu, koji je Janicu i Ivicu Kostelić doveo do 10 olimpijskih medalja, od čega čak četiri zlatne, do osam svjetskih medalja, od čega šest zlatnih, do ukupno 115 penjanja na postolje u Svjetskom kupu i ukupno 56 puta na pobjedničku stepenicu.

“Hrvatski skijaški savez zahvaljuje Anti na njegovom vizionarskom putu koji je završio s ukupno osvojenih deset olimpijskih medalja od kojih je pet zlatnih, četiri Velika i osam Malih kristalnih globusa, osam medalja sa svjetskih prvenstava od čega šest zlatnih te 56 pobjeda i 115 postolja u Svjetskom kupu kao i za vrlo uspješan rad zadnjih godina s braćom Kolega. Osim sjajnih rezultata, njegov rad je uvelike pomogao i doprinio stvaranju našeg respektabilnog saveza, razvoju ostalih reprezentativaca i dovođenju utrke Svjetskog kupa na Sljeme”, izjavio je u utorak direktor alpskih reprezentacija i ski pool-a Vedran Pavlek.

“Hrvatski skijaški savez će nastaviti raditi vođen Antinom skijaškom i sportskom vizijom u razvoju svojih natjecatelja, a najmanje što mi možemo učiniti kako bi mu zahvalili je dodjela nagrade za životno djelo”, zaključili su iz Saveza.


Komentari