Ivica Kostelić nije zadovoljan stazom na Sljemenu: ‘To je ono čega se bojim’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Uoči muškog dijela utrke na sljemesnkoj stazi, umirovljeni Ivica Kostelić “osjetio” je stazu i nije bio zadovoljan viđenim.

“Staza kao podloga je sjajna. Staza kao postavka je prejednostavna. I to je ono čega se ja bojim u Svjetskom kupu. To nije postava za vrhunski sport. Žao mi je što je to tako, što nisu spojili ledeni teren sa normalnom postavkom, ali tko zna, možda bude bolje u drugoj vožnji”, rekao je Ivica za HRT pa je zatim podijelio savjet našim skijašima:

“Samo ful gas od starta do cilja. Jedino eventualno gdje se može napraviti razlika je u tome da se isforsira da se vozi puni gas ovdje na slalom livadi gdje će mnogima ponestati sape”, zaključio je Kostelić.

Hrvatska ima šest predstavnika – Istok Rodeš, Elias Kolega, Matej Vidović, Filip Zubčić, Samuel Kolega i Leon Nikić.

Prvi se spustio Istok Rodeš koji je poslušao savjet Ivice Kostelića, pa je uz poneku grešku zauzeo 17. mjesto sa 1,40 sekundi zaostatka za vodećim.

Elias Kolega i Matej Vidović nisu uspjeli završiti prvu vožnju. Kolega je odlično krenuo, ali je promašio druga vrata u filteru.

Istok Rodeš ima startni broj 17, Elias Kolega 20, a Matej Vidović 27. Preostala trojica hrvatskih predstavnika kreću sa začelja startne liste, Filip Zubčić ima broj 61, Samuel Kolega 62, a Leon Nikić 63.

Druga vožnja na rasporedu je u 17:40. Obje utrke možete pratiti na Drugom programu HTV-a.

Komentari

loading...
-->