Ivandija i Pavlović uoči Kristianstada: ‘Zaboravite sve dosada, ovo je najvažnija utakmica sezone!’

FOTO: PPD Zagreb

PPD-ovci će se dobro pomučiti.

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 12. kola EHF Lige prvaka u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši ugostiti švedski IFK Kristianstad. Dvoboj hrvatskog i švedskog prvaka na rasporedu je u subotu 25. veljače u Areni Zagreb s početkom u 20.00 sati, stoji na njihovoj stranici.

Dva dana uoči tog susreta na prigodnoj konferenciji za medije utakmicu su najavili trener prve momčadi PPD Zagreba Silvio Ivandija i rukometaš Domagoj Pavlović.

Očekujem jednu jako tešku utakmicu. Informacije s kojima raspolažem govore mi da Šveđani dolaze u najjačem, dakle kompletnom sastavu u kojemu najveća opasnost prijeti od tehnički sjajno obučene vanjske linije. Njihovu igru u prvo redu odlikuje brzina, ali pritom oni ne srljaju što ih čini opasnima.

Kada pogledate našu prvu utakmicu i vidite podatak da smo mi s čak 18 vratarskih obrana uspjeli izgubiti sedam razlike onda vam je jasno o kako opasnom protivniku se ovdje radi. Mi moramo biti koncentrirani u napadu i ne dozvoliti protivniku da razvije svoju polukontru i kontru jer tu su jako opasni. Za mene je ovo najvažnija utakmica ovogodišnje Lige prvaka. Tražim od svojih igrača da to shvate, da maksimalno ozbiljno u subotu prionu poslu i da ne dozvole bilo kakvo iznenađenje.

Ako sve bude po planu za plasman u osminu finala odlučivat ćemo u direktnom okršaju s Celjem u zadnjem kolu, a da bi to bilo tako moramo prvo uhvatiti bodove protiv Kristianstada”, poruka je trenera PPD Zagreba Silvija Ivandije.

“U prvom dvoboju smo loše otvorili utakmicu, oni su nas iskontrirali, postigli puno lakih golova, a uz našu brzopletost u napadu imali smo peh da im se i golman razbranio. Uglavnom recept za subotu je jednostavan – ne ponoviti ništa iz tog prvog dvoboja.

Moramo poraditi na vraćanju u obranu, jer za razliku od nekih težih ili teretnijih ekipa ovi Šveđani ti guraju loptu u leđa i svaku tromost i sporost spremni su kazniti”,poručio je povratnik u redove PPD Zagreba Domagoj Pavlović koji se vratio na parkete nakon višemjesečne pauze uzrokovane ozljedom ramena.


Komentari