ISTI PROBLEM ZADESIO I HRVATSKOG TRENERA ‘Odlučio sam se pokupiti jer nisam toliko velik kao Novak da se borim’

Foto: Pixabay

Novak Đoković koji ovih dana puni medijske stupce, ali ne zbog svojih sportskih dostignuća, već zbog problema s australskim vlastima, nije jedini koji se našao u takvom problemu.

Osim tenisačice Renate Voráčove, sličnu je sudbinu doživio i hrvatski trener Filip Serdarušić, brat Nine Serdarušića, piše Sportski klub.

Filip je imao isto medicinsko izuzeće kao i Novak Đoković, no on je protjeran iz Australije.

“Otvorila se mogućnost da dođemo s izuzećem. Nisam cijepljen, ali u listopadu sam imao koronu. Moj agent je pozitivan nalaz i nalaz antitijela posla Teniskom savezu Australije koji je to proslijedio liječnicima, odnosno instituciji koja se time bavi. Dobio sam zeleno svjetlo za dolazak, a mail mi je stigao, mislim, 10. prosinca” rekao je Serdarušić.

Granična služba u Australiji ukazala mu je na mogućnost da ide u izolaciju 14 dana jer nije cijepljen.

“Rekao sam da ne bih ni dolazio da sam znao da ću biti u karanteni. Gospođa s kojom sam razgovarao zatim je pozvala svog šefa koji je pregledao papire, fotografirao ih i rekao da slobodno uđem u državu” prisjeća se Serdarušić.

Problemi

“Na dan dolaska Novaka Đokovića, u deset uvečer su me pozvali iz imigracijskog centra da sutra dođem na razgovor. Teniski savez Australije poslao je automobil po mene sat vremena prije četvrtfinalnog meča mog brata, trebao sam se do 17 sati pojaviti tamo.

Otišao sam do hotela u Melbourneu, popričao s igračima i imao dvije mogućnosti: otići kući legalnim putem ili se ponovno aplicirati za vizu. Budući da bi je 99 posto odbili jer su donijeli odluku da više ne vrijedi što si preležao COVID, odlučio sam se pokupiti jer nisam toliko velik kao Novak da se borim. Ako su zaustavili njega, morali su i nas.”

“Izuzeće nismo smislili ni Novak ni ja, radili smo po njihovim pravilima i odobren nam je ulazak. Na njemu se mogu politički jačati, na nama malima ne. Zbog toga se sve ovo događa. Mi smo iskoristili mogućnost koju su nam dali. A on im je idealan za to pred izbore, tako mi se čini.

Ako su pustili Čehinju i mene, zašto nisu i njega? Mislim da su se u Teniskom savezu Australije nadali da će on ući kao što smo i mi, ali njega svi znaju. Da Novaka nije bilo, nama se ovo ne bi dogodilo” pojasnio je Serdarušić.