Isplativo ljeto za HNS! Pogledajte koliko novaca su si isplatili članovi Izvršnog odbora

Prošle godine, naši Vatreni napravili su nezapamčen uspjeh plasiravši se u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. Time je HNS-ova blagajna postala bogatija, a u blagajni je zabilježen višak od čak 63,8 milijuna kuna.

A što je napravio Izvršni odbor s tim novcima? Isplatio si je nagrade. Kako doznaje Telegram, članovi Odbora na čelu sa Davorom Šukerom isplatili su si dnevnice u visini od 197 tisuća kuna, što višestruko premašuje njihova godišnja primanja. Poznata je stvar da po zakonu o sukobu interesa ne smiju primiti nagradu veću od 500 kuna.

Dnevnice su isplaćene trojici članova za uspješan sportski rad u prošloj godini. Na upit o tome tko je odobrio isplatu i primaju li članovi odbora naknadu, njihov glasnogovornik je odgovorio kako Hrvatski nogometni savez ne objavljuje poslovne i osobne informacije koje se traži.

Priopćenjem se oglasilo Povjerenstvo za sukob interesa u kojem navode kako će održati radni sastanak na kojem će se razmotriti ima li elemenata za otvaranje predmeta protiv spomenutih dužnosnika.


Komentari