ISCURILA PLATNA LISTA TRENERA: Nećete vjerovati koliko zarađuje Ante Čačić! (FOTO)

YouTube

Dok najplaćeniji zarađuje pet milijuna eura godišnje, posljednji radi “pro bono”.

Svjetlo dana nekako je ugledala platna lista izbornika nogometnih reprezentacija koje će nastupati na Europskom prvenstvu u Francuskoj u lipnju. Naravno, na tom popisu osvanuo je i Ante Čačić koji se našao na relativno niskom, ali opet dovoljno visokom 16. mjestu među 24-oricom trenera na popisu.

Popis koji je objavio i Finance Football kaže kako je na vrhu top liste najplaćenijih izbornika zasjeo izbornik engleske reprezentacije Roy Hodgson koji zarađuje oko pet milijuna eura godišnje, to jest oko 417 tisuća eura mjesečno.

Iza njega je talijanski izbornik Antonio Conte čija godišnja zarada iznosi oko 4.6 milijuna eura, potom je tu izbornik Turske, Fatih Terim, koji ima primanja u visini 3.5 milijuna eura, pa izbornik Njemače, Jogi Low, s 3.2 milijuna, Vicente del Bosque kao izbornik Španjolske zarađuje oko tri milijuna, a Didi Deschamps diže oko dva milijuna eura kao trener Francuske. Iako djeluje malo nelogično, vidljivo je kako je trener aktualnog prvaka svijeta tek na četvrtom mjestu po plaći, a trojac ispred njega na čelu sa Hodgsonom koji nije osvojio ništa prima plaću veću i do gotovo dva milijuna eura.

No, spustimo li se malo niže na toj ljestvici možemo naći i ime trenera hrvatske nogometne reprezentacije koji naspram prvih petnaest na listi, zapravo zarađuje sitniš. Uvjetno rečeno sitniš jer Čačić diže gotovo 21 tisuću eura mjesečno ili drugim riječima oko 250 tisuća eura godišnje.

Zanimljivo je za istaknuti kako, barem prema ovim podatcima, Leonid Slutsky trener jedne od jačih reprezentacija na Euru, Rusije, radi “pro bono”.

Twitter
Twitter


Komentari