Ipak ništa od Zagreba i Maksimira, utakmica protiv Slovačke igrat će se na Rujevici!

Paun Paunovic / CROPIX

Hrvatski nogometni savez nakon napokon je prelomio i odlučio gdje će se igrati posljednji susret kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine sa Slovačkom 16.studenoga.

Iako su se posljednjih dana pojavile informacije da će se utakmica iz Rijeke preseliti u Zagreb ili Split, zbog atmosfere i bolje posjećenosti na tribinama HNS je na kraju ipak odlučio, možda i iznenađujuće da se utakmica sa Slovačkom igra kako je i prvotno najavljeno na stadionu Rujevica.

Iz HNS-a su se o svemu oglasili priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

“Hrvatski nogometni savez ovim putem želi okončati nagađanja o mogućoj promjeni domaćinstva utakmice protiv Slovačke te potvrđuje kako će odlučujući susret za odlazak na EURO 2020. biti odigran 16. studenoga na stadionu HNK Rijeka, kao što je prvotno i odlučeno.

Kao što je Izvršni odbor HNS-a odlučio na sjednici održanoj 11. srpnja ove godine, utakmica Hrvatska – Slovačka u sklopu Europskih kvalifikacija za EURO 2020. godine bit će odigrana u Rijeci. Podsjetimo, hrvatskoj reprezentaciji potreban je bod u toj utakmici kako bi osigurala plasman na Europsko prvenstvo.

Imajući u vidu izuzetnu važnost utakmice, rukovodstvo HNS-a razmotrilo je opciju igranja na većem stadionu koji bi mogao odgovoriti očekivano velikom interesu navijača Hrvatske. Ipak, ostalo se pri ranije zauzetom stavu da će kvalifikacije biti odigrane u četiri najveća hrvatska grada te će nakon Zagreba, Osijeka i Splita svjetske doprvake u ovom ciklusu dočekati i Rijeka.

Jedinstven je stav HNS-a da će reprezentacija u Rijeci imati idealne uvjete za pripreme za utakmicu te sjajnu podršku na stadionu HNK Rijeka. Informacije o prodaji ulaznica bit će objavljene naknadno na internetskoj stranici HNS-a.”

Možda je ovoj odluci pridonio i veliki pritisak predsjednika Rijeke Damira Miškovića koji je javno izrazio nezadovoljstvo što se uopće unatoč svemu i prijašnjem dogovoru razmišlja o izmještanju utakmice iz Rijeke.

Kako god bilo Maksimir i Zagreb neće vidjeti dvoboj Hrvatske i Slovačke, svi će se morati spustiti na Kvarner iako Rujevica zasigurno neće moći primiti sve one koji će biti zainteresirani za praćenje i podršku našoj reprezentaciji uživo sa tribina u odlučujućoj utakmici za plasman na Euro.

Komentari