INTERES NE POPUŠTA: U Engleskoj ‘zagrizli’ za Oršića, hoće li Dinamo izdržati?

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamo je završio pripreme u Rovinju i vratio se u Zagreb nešto više od tjedan dana do nastavka hrvatskog prvenstva. Zagrebački Plavi će narednu utakmicu u 1. HNL igrati za devet dana na Maksimiru protiv Rijeke, u derbiju 21. kola, a dok traje zagrebačko završno zagrijavanje za nove službene utakmice, aktualna je i priča o jednom potencijalnom odlasku.

Ona se povezuje s Mislavom Oršićem, jednim od najjačih Dinamovih aduta u igri prema naprijed. Hrvatski reprezentativac je ‘na meti’ Burnleyja, kluba koji se bori za ostanak u engleskoj Premier ligi, a o interesu ovih dana pišu tamošnji mediji, uključujući i ugledni Sky Sports.

Oršić bi Burnleyju puno značio u borbi za zadržavanje u najjačem rangu natjecanja. Momčad koju vodi Sean Dyche trenutno je posljednja na ljestvici, a ima tri boda manje od Watforda, koji je na 17. mjestu prvi iznad crte u borbi za ostanak.

Englezima je dobro poznat

Dinamov jaki adut je engleskim ljubiteljima nogometa dobro poznat zbog sjajne predstave u prošlosezonskoj osmini finala Europske lige protiv Tottenhama. Oršić je tada bio trostruki strijelac u Dinamovoj pobjedi s 3:0 na Maksimiru, s odlukom nakon produžetaka, čime su zagrebački Plavi izborili četvrtfinale nakon što su u prvoj utakmici tog ogleda u Londonu doživjeli poraz s 2:0.

Nakon toga, za Oršića su interes pokazivali i drugi u Engleskoj, a Burnley je ovih dana aktualan u priči o njegovom mogućem dovođenju.

Ugovor do 2025.

Ugovor 29-godišnjeg hrvatskog reprezentativca s Dinamom traje do ljeta 2025. godine, što znači da zagrebački Plavi mogu biti čvrsti u pregovorima, tražeći odštetu za puštanje jednog od glavnih aduta momčadi koju vodi Željko Kopić.

Kako govori podatak na stranici Transfermarkt, koja se bavi stanjem na nogometnom tržištu, Oršićeva vrijednost iznosi 11 milijuna eura.


Komentari