INSPIRIRANI ZBOG PREMINULOG PRIJATELJA: Posebna priča polufinalista Kutije, nije ih zaustavila ni teška prepreka

Foto: Instagram/HŠK Zrinjski Mostar

Ovogodišnja Kutija šibica ušla je u završnicu, a uoči polufinalnih utakmica, jedna momčad koja je došla do završnog kvarteta legendarnog zagrebačkog malonogometnog turnira ima i posebnu priču.

Ta priča stoji iza imena ekipe, Krešimir Keta Bandić, s osloncem među igračima iz Mostara i okolice. Dečki igraju u spomen na preminulog Krešimira Bandića, od kojeg se hercegovačka sportska scena oprostila preklani u ožujku nakon pretrpljenog srčanog udara.

Bandić je na svojem sportskom putu ostao u sjećanju kao golman Širokog Brijega i mostarskog Zrinjskog. Tužna vijest stigla je nakon što mu je pozlilo dok je u Mostaru bio u posjetu prijatelju, a uspomene traju.

Slavili unatoč problemima

Ekipa koja nosi ime preminulog sportaša stigla je daleko na legendarnoj Kutiji unatoč problemima uoči četvrtfinala protiv Cammea. Kako su približila 24sata, momčad je bila prorijeđena zbog bolesti, sa samo šestoricom igrača u polju i jednim golmanom, no i s tim poteškoćama stigao je novi korak u borbi za trofej.

Igrači mostarske ekipe su do slavlja došli nakon izvođenja udaraca sa sedam metara u četvrtfinalu, s ukupnih 3:2 za prolazak dalje. Polufinalni protivnik će im sutra biti Juicy Maraska.

Sestra preminulog golmana ponudila smještaj

Ekipa koja se ponajprije oslanja na igrače iz Mostara i okolice u Zagrebu je pronašla smještaj zahvaljujući sestri preminulog golmana, što im je olakšalo posao jer ne moraju putovati na svaku utakmicu. Što se tiče svih troškova tijekom boravka u glavnom hrvatskom gradu, igrači njih snose sami, a kako su objavila 24sata, premija nema.

Unatoč poteškoćama, ekipa koja nosi uspomenu na preminulog sportaša napravila je jako puno na svojem zagrebačkom putu, a sada gleda prema završnoj fazi turnira.


Komentari