INSPEKCIJA STIGLA U DINAMO! Istražuje se sporna skupština koja je smijenila Antolića

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

U GNK Dinamo u petak je ušla sportska inspekcija i službeno započela nadzor nad klubom.

Sportska inspekcija provodi nadzor nad provedbom odredbi Zakona o sportu i temeljem njega donesenih propisa te poduzima mjere i radnje za koje je ovlaštena ovim Zakonom.

Uz nju u cijelom slučaju važnu ulogu imat će i Gradski ured za opću upravu i imovinsko-pravne poslove, kojem je sportska inspekcija proslijedila dio prigovora koje je dobila na svoju adresu.

Istražuje se sporna skupština

Ono što će istraživati je sporna skupština Dinama iz prosinca 2022. godine, kada je Krešimir Antolić razriješen dužnosti, da bi Izvršni odbor odbio provesti tu odluku pa se struje spore o tome tko ispravno tumači klupski Statut i njime utemeljene ovlasti pojedinih tijela.

Sportska inspekcija pomoći će pravilnom tumačenju klupskog Statuta u skladu sa Zakonom o sportu te će odlučiti hoće li prihvatiti Skupštinu iz prosinca prošle godine.

U slučaju da inspekcija prihvati glasovanje Skupštine, Krešimir Antolić odlazi iz Dinama, a ako će Skupština biti proglašena nevažećom, Antolić ostaje u Dinamu.

Važno je napomenuti da inspekcija ima ovlast donositi hitne odluke, što bi moglo donijeti rasplet situacije već do kraja dana.

Uz Skupštinu inspekcija će se baviti i višestrukim prijavama članova protiv Miroslava Rožića zbog puštanja informacija u javnost i kaljanja imena kluba drugim postupcima, ali i prekoračenja ovlasti Nadzornog odbora kojem je na čelu.


Komentari