INFOSTRADA SPORTS, analizira i kaže: Hrvati u Riju osvajaju rekordnih 10 medalja!

Facebook - Sandra Perković

Hrvatska će na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojiti rekordnih deset odličja, od  kojih će tri biti zlatne, stoji u istraživanju i analizi tvrtke Infostrada Sports, koja se bavi obradom sportskih podataka.

Godinu dana od početka Igara u Riju, Infostrada je objavila svoja predviđanja potencijalnih osvajača medalja. Prema njihovim tvrdnjama Hrvatska će u Brazilu doći do svog najboljeg rezultata na OI u povijesti s tri zlata, tri srebra i četiri bronce. Na prošlim Igrama u Londonu Hrvatska je osvojila šest odličja i rekordna tri zlata.

Po njihovim prognozama u Riju će olimpijski pobjednici postati Sandra Perković u disku, dvojac na pariće Martin i Valent Sinković i Snježana Pejčić u malokalibarskoj pušci trostav 50 metara. Prema Infostradi, srebro će otići jedriličarima – Ivanu Kljakoviću Gašpiću u finnu, te Šimi Fanteli i Igoru Mareniću u klasi 470, te gimnastičaru Filipu Udeu u konju s hvataljkama. Bronca će priprasti taekwondašici Lucija Zaninović, hrvaču Nevenu Žugaju, Tini Mihelić u klasi Laser i hrvatskoj vaterpolo reprezentaciji.

Ukoliko se ove prognoze ostvare, Hrvatska bi  zauzela 26. mjesto na ljestvici medalja na kojoj će najuspješnija nacija biti SAD s 99 medalja (46 zlatnih) ispred Kine s 72 (31 zlatna) i Rusije s 75 ukupnih , a 22 zlata.
Infostrada našim susjedima Slovencima predviđa četiri medalje, Srbima sedam odličja, a Crnogorcima jedno.

Komentari

loading...