INCIDENT U SVIJETU FORMULE 1! Temperamentni Verstappen izgubio živce i napao protivnike: ‘Sve su sje*ali’

Finac Valtteri Bottas (Mercedes) krenut će s prve startne pozicije u nedjeljnu utrku za Veliku nagradu Kine Svjetskog prvenstva vozača formule 1, on je u subotnjim kvalifikacijama za 23 tisućinke bio brži od momčadskog kolege i aktualnog svjetskog prvaka Britanca Lewisa Hamiltona (Mercedes) koji će mu praviti društvo u prvom redu.

Iz drugog reda će krenuti Ferrarijev dvojac, Nijemac Sebastian Vettel i Monežanin Charles Leclerc, Vettel je za Bottasom zaostao tri desetinke, dok je razlika između njega i Leclerca bila samo 17 tisućinki.

Peto mjesto zauzet će Nizozemac Max Verstappen iz Red Bulla, a baš je on tijekom utrke u potpunosti izgubio živce nakon što je shvatio da neće uspjeti odraditi brzi krug u finalnoj seriji jer mu istječe vrijeme. Za to je optužio protivnike jer su prekršili nepisano pravilo da voze u koloni prilikom ulaska u ciljnu ravninu. Verstappen je usporio kako bi dobio nešto mjesta za ubrzanje, a u tom trenutku prestigla su ga dvojica. Taj manevar nije zabranjen, ali se inače ne radi, no sada su to vozači napravili i to baš temperamentnom Verstappenu.

Tehničar mu je javio da mora požuriti, ali kad je shvatio da je zakasnio Nizozemac je poludio.

“Jebeno sranje! Koji su to drkaroši, stvarno jesu. Svi vozimo u koloni i oni sve sjebu. Probaš biti pristojan, ali oni sve sjebu”, urlao je Verstappen preko radija.

“Vozio sam iza Ferrarija ispred sebe i trudio se biti pristojan. Mogao sam ga preteći, ali nisam jer se to u kvalifikacijama ne radi i onda se ovi prave pametni i sve unište. Ne samo meni. No dobro, odsad više ni ja neću biti fin i pristojan nego ću se i ja tako ponašati”, rekao je Verstappen nakon utrke.

Nedjeljna utrka za VN Kine bit će treća ovogodišnja, a jubilarna 1000. u povijesti formule 1. Start je u 8 sati po hrvatskom vremenu.


Komentari