IMAMO ZLATO! Sandra Paović “potukla” njemačku predstavnicu i okitila se paraolimpijskom medaljom

Facebook/ Paraolimpijac

Prije sedam godina Sandra je stradala u prometnoj nesreći, ali pobjedila je sve crne prognoze.

Hrvatska paraolimpijska stolnotenisačica Sandra Paović u finalu POI u Rio de Janeiru pobijedila je Njemicu Stephanie Grebe rezultatom 3:0 u setovima i osvojila zlatnu medalju, u klasi 6. Paović je dobila 1. set 11:2, 2. set 11:7 i posljednji 3. set 11:4.

Već samim ulaskom u finale, Sandra je osigurala najmanje srebrnu medalju, prvu u povijesti hrvatskog stolnog tenisa na paraolimpijskim igrama.

“Još nisam završila ovu priču. Htjela sam finale i uspjela sam, ali preda mnom je još jedan korak. Bilo bi najgore kada bih se sada opustila, ali to sigurno neću učiniti”, kazala je Paović nakon pobjede nad Ukrajinkom Marinom Litovčenko (3:1) u polufinalu kategorije 6.

Nije se predavala

Sandra je cijelo vrijeme bila pod ogromnim stresom, što je i sama priznala. Usprkos svom borbenom karakteru, u ovakvoj situaciji nije bilo lako igrati.

Meč protiv Ukrajinke bio je težak. Imala sam 2:0 u setovima i vodstvo 9:5 u trećem, no, tada mi je “pala roleta”, a ona je odigrala nekoliko odličnih poena i uspjela je osvojiti set. Četvrti je set bio izjednačen do završnice. Tada sam stisnula i odigrala nekoliko dobrih poena”, kazala je aktualna svjetska i europska prvakinja.

Paović je na Igrama nekoliko puta pokazala da za nju nema izgubljene situacije i upravo je njezin karakter velika prednost pred suparnicama, koje imaju manji stupanj ozljeda i daleko se bolje kreću, pišu Sportske.

“Sandra iznenađuje iz dana u dan. U posljednjem susretu u skupini u petom je setu gubila 9:2 a borila se kao da je 0:0. U polufinalu je izvukla neugodan meč. Kao što sam rekla, prava je zvijer“, kazala je njezina trenerica Nataša Skočilović.

Pobijedila crne prognoze

 

Prije sedam godina stradala je u teškoj prometnoj nesreći u Francuskoj. Bila je u kombiju sa suigračicama iz francuske ekipe Caen, a nakon nesreće podvrgnuta je operaciji vratnih kralješaka. Premda su prognoze nakon nesreće bile loše, naša je stolnotenisačica snagom volje nakon rehabilitacije prohodala, počela trenirati i postala članica hrvatske paraolimpijske obitelji.


Komentari