IMAMO JOŠ JEDNU MEDALJU! Iz Japana stižu odlične vijesti, pred Hrvatskom je napeta bitka za finale i zlato

Foto: Hrvatski teniski savez/Facebook

Dva hrvatska para odlaze u polufinale Olimpijskih igara. Nakon što su svoje mjesto tamo izborili Ivan Dodig i Marin Čilić, sad su isto uspjeli i Nikola Mektić i Mate Pavić. To znači da je Hrvatska osigurala najmanje jednu medalju. Čak i da oba para izgube svoje polufinalne mečeve, dva će se naša para međusobno boriti za broncu.

Za najbolji par na svijetu i aktualne wimbledonske pobjednike, Nishikori i McLachlan bili su “lak zalogaj”. Igrali su 6:3, 6:3 i Hrvatska je osigurala polufinale te imamo najmanje broncu.

Ipak, najboljem scenariju Hrvatska bi se mogla okititi zlatom i srebrom, i to u slučaju da oba para dobiju svoje polufinalne mečeve.

Nakon Gorana Ivaniševića u pojedinačnoj konkurenciji i u paru s Goranom Prpićem u Barceloni 1992. godine kad su osvojene dvije bronce te Marija Ančića i Ivana Ljubičića u Ateni 2004. godine, koji su se također izborili za broncu, sada osvajamo najmanje još jednu.

Dok tenisači slave, Barbara tuguje

Podsjećamo, Marin Čilić i Ivan Dodig izveli su preokret u četvrtfinalu, sa seta i breaka manjka (2:4 u drugom setu) su se vratili i pobijedili Britance Andyja Murraya i Joea Salisburyja sa 4:6, 7:6(2), 10:7.

Nakon što je Hrvatska osigurala tenisku medalju, najmanje jednu, Barbara Matić borila se za brončano odličje. Ipak, nakon što je u regularne četiri minute bilo 0:0, u tzv. “golden scoreu” izgubila je s 1:0.

Komentari