IMALI SMO IH U ŠAKAMA: Kauboji se nakon zvjerske borbe vraćaju bez ičega

Facebook /Rukomet - France 2017

Sav trud pao je u vodu.

U Francuskoj je odigrana utakmica za treće mjesto, nakon potpune dominacije Kauboji su se raspali i izgubili od Slovenaca s jedan razlike. Konačan rezultat 31:30 pamtit ćemo još dugo.

Prvo poluvrijeme počelo je odlično, dečki su se razigrali, a izgledali su kao da se tekma protiv Norvežana nije ni dogodila. Uspjeli su taj poraz nekako ostaviti iza sebe i samouvjereno su krenuli naprijed. Kauboji su imali i obranu i napada, čak je i Duvnjak uspio izvuči posljednje atome snage.

Desetak minuta prije kraja prvog poluvremena vodili smo 4 razlike, a to samo samo povećali do kraja. Naposljetku su kauboji na odmor otišli s pet razlike.

Početak drugog poluvremena govorio je da se Kauboji vraćaju s broncom, Stivi nas je spašavao, skidao je Slovenske zicere, a dečki su zabijali. U 38. minuti bili smo na 7 razlike, a već dvije minute kasnije penjemo se na 8 golova razlike.

U 45. minuti sve se krenulo raspadati. Cindrić je previše igrao jedan na jedan, igri je nedostajalo širine, a Slovenci su se vraćali u život. Naša prednost počela se topiti.

S osam razlike Slovenci su došli do izjednačenja tri minute prije kraja utakmice. Na terenu se ponovo odigravao triler, a minutu prije kraja Slovenci su došli u vodstvo.

Kauboji su u posljednjoj minuti imali priliku za izjednačenje i odlazak u produžetke, ali to nisu iskoristi. Kući se vraćaju s “drvenom” medaljom, praznih ruku i slomjenog duha.

Čini se da je umor ipak uzeo svoje, ali uvijek nam ostaje Europsko koje se sljedeće godine igra u Hrvatskoj. Po svemu sudeći naš pomladak tada bi trebao biti na vrhuncu i to bi trebalo biti njihovo vrijeme, nemamo drugog izbora nego samo čekati.


Komentari