IMA NEKA TAJNA VEZA: Delegat derbija Dinama i Rijeke emotivan izvještaj posvetio Zdravku Mamiću

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

“Za osudu je dio publike domaćih, naročito onaj dio istočna tribina s koje bilježimo gnusno vrijeđanje izvršnog predsjednika (?!) Dinama”, piše delegat Bebić.

Utakmica 32. kola Prve HNL između Rijeke i Dinama završila je bez pogodaka, na svu sreću nije bilo ni sudačkih grešaka, a dobru atmosferu na tribinama malo su nagrdili pogrdni povici nekolicine navijača. Sve je to zabilježio i delegat susreta Branko Bebić koji je napisao emotivan izvještaj koji čak ostavlja dojam da se delegat osobno uvrijedio. Bebić je još ranije pisao neuobičajene, to jest, neobjektivne izvještaje, a u posljednjem, onom s utakmice Rijeke i Dinama, opet je imao izljev emocija.

”Organizacija utakmice u skladu s upustvima i propisima. Nazočne sve službe. Sama utakmice bila prava prvenstvena u kojoj nažalost nismo vidjeli pogotke. Međutim, za osudu je dio publike domaćih, naročito onaj dio istočna tribina s koje bilježimo gnusno vrijeđanje izvršnog predsjednika Dinama s aspekta “p**ko četnička Mamiću -mater”. Odmah nakon ovog pozvao sam šefa osiguranja inzistirajući da se utvrdi identitet osobe koja dirigira i uzvikuje, a ostali nastavljaju za njima. Nakon ovoga do kraja utakmice više se spomenuti nije oglasio”, pisao je, očito uzrujan, Bebić.

No, nije se tu zaustavio. ”Apeliram kod svih organa da hitno utvrde identitet spomenute osobe, protiv koje treba podnijeti prijavu jer ovakvih izgreda je više dosta. U 33. minuti bilježimo baklju u terenu, u 44. minuti nakon jednog slobodnog udarca ubačeno je nekoliko sitnih predmeta, u 40. i 69. minuti u istom dijelu gledališta bilježimo baklje u gledalištu i u 84. minuti orkestralne uzvike “cigani”, završio je svoj izvještaj Bebić.

Vrijedi naglasiti kako je Bebić, naočigled, imao emotivan ispad kada je bilo govora o vrijeđanju Zdravka Mamića zbog kojeg je čak poslao policiju na tribine, a s druge pak strane je incidente s bakljama i pirotehnikom prenio hladno i birokratski, prenosi Večernji.


Komentari