IGRANJE BEZ PUBLIKE: Slavni trener rekao kako je prije shvatljivo klub izbaciti nego igrati bez publike

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Tužno će biti večeras (20 sati) na maksimirskom stadionu, tužno ali bezbrižno. Dinamo igra uzvratnu utakmicu drugog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka, a u prvoj je dobio gruzijskog Saburtala s 2-0. U prvoj je utakmici hrvatski prvak pobijedio grizijskog s 2-0 pogocima Mislava Oršića i Brune Petkovića.

Dakle, neizvjesnosti nema, ali neće biti ni publike, zbog Uefine kazne još zbog neugoda na utakmici protiv Benfice u prošloj sezoni.

Bjelica ima fini izbor igrača, čini se da će zaigrati čak i Dani Olmo, koji je još uvijek član Dinama, pitanje je samo kako će se igrači motivirati, jer već imaju dobru prednost, dočim publike, huka s tribina neće biti. Ipak, Dinamo pokazuje već sada zgodnu formu i možda će utakmicu biti lijepo pogledati n televiziji.

Igranje utakmica bez publike drakonska je kazna, jer zašto se nogomet igra nego zbog publike. Bez obzira na težinu grijeha publike, ovakve kazne nepoticajne su za igrače i dobro je jednom zgodom rekao Mourinho ”kako je shvatljivije da se klub izbaci iz natjecanja nego da se igra pred nula gledatelja„.

Gruzijci pričaju da nisu izgubili nadu, to tek treba shvatiti kao samoohrabrenje pred završni čin, njihovu eliminaciju. Zanimljivo je kako je trening gruzijske momčdi nadgledao i pravoslavni svećenik koji je doputovao s momčadi.

Pobjednik ovog dvoboja u trećem pretkolu igrati će protiv u pobjednika dvoboja mađarskog Ferencvaroša i malteške Vallette. Prva utakmica zavrpena je pobjedom Ferencvarosa s 3-1.


Komentari