Igrači Futsal Dinama u šoku nakon smrti svog osnivača: ‘Bože, nije fer, uzeo si najboljeg’

FOTO: Goran Jakus/PIXSELL

Nesretnom malonogometašu koji je jedan od osnivača Futsal Dinama pozlilo je za vrijeme nastupa za svoju momčad.

Jako loše vijesti dolaze iz Varaždina. U varaždinskoj Općoj bolnici umro je čuveni malonogometaš Mate Čuljak.  Poznat kao jedan od osnivača Futsal Dinama tijekom turnira u varaždinskom   kvartu Graberje se srušio, prevezen je hitnom pomoći u bolnicu gdje je na kraju preminuo. Čuljku je pozlilo dok je igrao za svoj Hudek Ergotrans protiv Bilikum Petkoma na varaždinskom 38. Zimskom Magma Pan kupu. Natjecanje je smjesta otkazano, kako pišu varaždinski mediji, te se čekale  vijesti iz varaždinske Opće bolnice. Nažalost, vijest koja je došla bila je tragična.

Vijest o smrti najviše je šokirala igrače MNK Cvjetno Poliklinike Milojević koji su slavili titulu pobjednika 47. Kutije šibica. Za Cvjetno je igralo nekoliko igrača Futsal Dinama, a Čuljak je bio iznimno blizak i s ostalim članovima te momčadi.

Tužna vijest zatekla ih je u Domu sportova dok su slavili osvajanje Kutije, a nitko od šoka nije mogao doći k sebi. Sreću je brzo zamijenila tuga i suze. Nekadašnji igrač Zagreba i Hajduka, a danas član Futsal Dinama Antonio Franja (39) na Facebooku je napisao oproštajnu poruku svom prijatelju:

“Nije fer! Znam da imaš sigurno neki turnir gore, ali mi ne možeš uzeti najboljeg igrača, trenera i prijatelja Bože! Nije fer”, objavio je Franja.


Mate Čuljak bio je višestruki osvajač Kutije šibica, igrao je za Uspinjaču i Alumnus te je igrao i za reprezentaciju Hrvatske. Bio je jedan od entuzijasta koji je pokrenuo Futsal Dinamo, navijački malonogometni klub koji je postao glavno okupljalište nezadovoljnih Bad Blue Boysa koji su osnivanjem tog kluba htjeli pokazati kako bi trebao funkcionirati i GNK Dinamo u “velikom” nogometu, na principu demokratičnosti,

Čuljak je prije tri godine preuzeo klupu Futsal Dinama te je već u prvoj sezoni, uz rušenje rekorda na terenu i van njega, izborio pravo nastupa u prvoj ligi. Poslije toga se posvetio haklu, organizirao je brojne malonogometne turnire za rekreativce, studente i djecu.

Komentari