Igrače, stožer i vodstvo Dinama na povratku u zagrebačkoj zračnoj luci dočekala interventna policija

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Dinamo se vratio u Zagreb, a umjesto dočeka navijača, pred Zračnom lukom Franjo Tuđman dočekalo ih dvadesetak pripadnika interventne policije. Baca to pomalo sjenu na fantastičan rezultat od večeri prije, ali snage reda tamo su bile iz predostrožnosti.

Naime, prije leta za Zagreb jedan od pripadnika Bad Blue Boysa, koji je letio ranijim avionom, napao je Dinamovog savjetnika za sigurnost Krešimira Antolića, javlja 24sata.

Navijač ga je verbalno napao, ali nije bio fizičkog kontakta. Ipak, kako su se BBB-i vraćali letom prije onog u kojem su bili igrači Dinama, stožer i vodstvo kluba, interventna policija je stigla za svaki slučaj.

Podsjetimo, u susretu 2. kola D skupine Europske lige Dinamo je u Bruxellesu pobijedio Anderlecht sa 2-0 upisavši i drugu pobjedu u skupini čime su ‘modri’ napravili veliki korak prema ‘europskom proljeću’ koje Dinamo čeka od 1970. godine. Maksimirski klub sada je vodeći u skupini s maksimalnih šet bodova, koje je skupio protiv Fenerbačea i belgijskog kluba.

“Ostvarili smo veliku pobjedu. Imamo šest bodova i veliku priliku za plasman u daljnji krug natjecanja. Međutim, nema euforije. Danas je novi dan. Moramo biti ponizni jer jedino nas poniznost vodi prema svojim ciljevima”, rekao je Petar Stojanović pa otkrio kako su proslavili veliku pobjedu:

“Proslava? Malo smo se počastili, smjeli smo popiti svaki jednu, dvije pive”.

Po mnogima je za Dinamovu renesansu glavni i odgovorni trener Nenad Bjelica, koji je ne dopušta dečkima da previsoko polete.

“Zadovoljan sam utakmicom, kao i našom pobjedom i igrom. Bolji smo bili od Anderlechta. Međutim, tek smo napravili drugi korak prema našem cilju”, rekao je pa otkrio tajnu uspjeha:

“Igramo dobro jer na terenu imamo 11 igrača koji se lavovski bore i ginu jedni za druge. Nastavimo li sadašnjim ritmom, ne moramo se bojati za uspjeh”.

Autorica: Željka Orešković


Komentari