Igrač koji je odredio Dinamovu sudbinu u Ligi prvaka poslan u drugu momčad, potražiti će novi klub

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Dinamo ga je čekao mjesecima, ali strpljenju je došao kraj. Kevin Théophile-Catherine izbačen je iz prve momčadi Dinama, pišu Sportske novosti.

Francuski stoper nije htio produžiti ugovor koji mu istječe na ljeto, a u utorak je nakon posljednjeg treninga s prvom momčadi i službeno novom treneru Igoru Jovićeviću da ni neće.

“Dobro se osjećam ovdje, ali svi znamo što je nogomet, ništa ne možete znati unaprijed. Nije da sam nesretan, u nogometu igrači dolaze i odlaze, ali uvijek je najvažniji klub. Nitko nije iznad momčadi”, govorio je Theophile prije tri mjeseca.

Nekoliko mjeseci natezao se s upravom “modrih” koja ga je strpljivo čekala. Mjesecima se “nudio okolo”, tražio neki prvoligaški angažman u Francuskoj gdje se s obitelji želio vratiti kući. A Dinamo mu je cijelo vrijeme bio B opcija.

Pandemija koronavirusa promijenila je stvari i Dinamo mu nikako nije mogao ponuditi ugovor po istim, a kamoli po boljim uvjetima. Kockao se i izgubio. Do isteka ugovora trenirat će tako s drugom momčadi kojoj su sva natjecanja prekinuta.

Stigao je 2018. kao slobodan igrač iz Saint-Étiennea, kao slobodan igrač i odlazi iz Maksimira, a ostat će upamćen kao pouzdan stoper kojemu klub nije zamjerio ni onu glupost i udaranje laktom golmana Šahtara Andrija Pjatova kojom je Dinamu vjerojatno oduzeo osminu finala Lige prvaka.

Na njegovo bi mjesto dugoročno trebao uskočiti mladi Joško Gvardiol, talentirani dečko koji bi idući tjedan trebao potpisati profesionalni ugovor.


Komentari