Igra se majstorica: Cibona i Cedevita borit će se za naslov u petoj utakmici

FOTO: Facebook/ KK Cibona / Ilustracija

Košarkaši Cibone izgubili su u četrvtoj finalnoj utakmici A-1 lige protiv Cedevite 79:54 (16:16, 23:10, 13:14, 27:14)

Utakmica je započela vrlo izjednačeno s obje strane. U prvih nekoliko minuta Cedevita je bila bolja i organiziranija na terenu. Cibosi su se ubrzo probudili te pogotkom Marina Rozića preokrenuli rezultat. Domaćin nastavlja s agresivnom igrom i uspijeva izjednačiti pa je nakon prve četvrtine rezultat bio 16:16. Vukovi otvaraju loše drugu četvrtinu,ne uspijevaju realizirati šuteve te do kraja četvrtine zabijaju samo 9 poena. Cedevita stvara razliku od 13 poena, 39:26 i odlazi s vodstvom na odmor.

Napeta utakmica nastavila se i u drugom dijelu utakmice. Cibosi se vraćaju u igru i u trećoj četvrtini uspijevaju zabiti nešto više koševa od domaćina. Dobra igra nastavlja se i u zadnjoj četvrtini. Cibosi su se čvrsto postavili na terenu, zabili par šuteva te došli na osam poena zaostatka, 55:47. U samoj završnici Vukovi nisu imali snage za preokret. Previše je bilo promašenih šuteva. Cedevita je dominirala gotovo cijelu utakmicu i došla do pobjede te tako izjednačila seriju na 2-2 i izborila majstoricu. Peta utakmica igra se u Draženovom domu 1. lipnja u 20 sati.

Najbolji u redovima Cibone bio je Bošnjak s 14 koševa. “Cedevita je igrala dobru obranu na koju nismo imali odovora. Uspijeli smo se približiti na kraju, ali nismo imali snage za preokret,” rekao je Domagoj Bošnjak.

Trener Vukova Damir Mulaomerović: “Čestitke Cedeviti koja je zasluženo večeras dobila. Dominirali su u većem dijelu utakmice. Mi nismo bili pravi što se vidjelo. Bilo je tu dosta nervoze. Nemam što zamjeriti momcima. Da li su sve od sebe, dali su svoj maksimum. Imali smo šansu na -7 da uhvatimo priključak, nismo iskoristili par otvorenih šuteva i tu je otšla naša šansa.”

Ulaznice se mogu kupiti u utorak 30. svibnja na blagajni KC “Dražen Petrović” po cijeni od 10 do 50 kuna.


Komentari