‘Iduća dva tjedna su ključna’: Mladostaši u ‘žrvnju’ koji će im prekrojiti sezonu

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Vaterpolisti Mladosti rutinski su odradili ‘generalku’ protiv Solarisa uoči vjerojatno najvažnijeg tjedna ove sezone.

Utakmicu 15. kola domaće lige dobili su s 12-6, a sve je praktički bilo riješeno nakon prve četvrtine na kraju koje su vodili s 4-0. Solaris je, podsjetimo, prije dva tjedna svladao lidera prvenstva, dubrovački Jug, pa je i to vjerojatno utjecalo na tako odlučan ulazak mladostaša u susret.

To je kasnije omogućilo treneru Zoranu Bajiću da isproba i mlade snage – Mihića (upisao se u listu strijelaca golom iz peterca), Brnetića i Samardžića – a Solarisu da susret završi sa sasvim pristojnih -6.

Inače, Jug je i danas izgubio, ovaj put u derbiju protiv Jadrana (13-15) pa su se stvari na vrhu tablice zakomplicirale. Jug, Mladost i Jadran sada imaju po 11 pobjeda i 2 poraza i u posljednja dva susreta riješit će se pitanje tko u play-off ulazi s vodeće pozicije.

Ključan susret za ‘žapce’ bit će u idućem kolu, za 14 dana, kada gostuju protiv Jadrana. Ukoliko dobiju derbi krenut će s drugog mjesta, a u slučaju novog ‘kiksa’ Juga koji je neočekivano počeo prosipati bodove, ni prvo mjesto nije više nedostižno.

No do Jadrana ih očekuje vatreni tjedan. Prvo im u srijedu slijedi gostovanje u Grčkoj u četvrtfinalu Eurokupa protiv Vouliagmenija gdje brane jedan pogodak prednosti iz prvog susreta, a potom i završni turnir regionalne lige koji će se idućeg vikenda odigrati u Zagrebu.


Komentari