IDEMO PO NOVE MEDALJE! Moćne ‘Barakude’ idu po zlato, Blanka napada medalju

Wikipedia

Do sada su se naši olimpijci pobrinuli da Igre u Riju budu i povijesne, odnosno, prema broju medalja rekordne, skupljeno ih je čak devet, a od toga pet zlata.

Kraj Olimpijskih igara sve je bliže, a pretposljednjega dana Hrvatska će imati priliku osvojiti još dvije medalje i to ne bilo kakve već one zlatnoga sjaja. Do sada su se naši olimpijci pobrinuli da Igre u Riju budu i povijesne, odnosno, prema broju medalja rekordne, skupljeno ih je čak devet, a od toga pet zlata.

Hrvatsku će danas na Olimpijskim igrama predstavljati vaterpolska reprezentacija koja u finalu igra protiv najtežeg i najljućeg rivala, Srbije. Susjedi su trenutno i svjetski i europski prvaci, što znači da će motiva s hrvatske strane itekako biti, ali bit će ga i s druge strane jer ujedinjenje svih medalja veliko je sportsko dostignuće. No, Hrvatska ipak ima važniju dužnost, a to je obrana olimpijskog zlata iz Londona. Jednostavno rečeno, bit će to povijesna utakmica u svakom pogledu.

Nakon ‘Barakuda’ nastupat će i dvostruka svjetska prvakinja skoka u vis, Blanka Vlašić. Ne treba previše naglašavati kako je Blanka uvijek favorit za medalju, a neće joj nedostajati ni želje jer je prošle Igre u Londonu morala propustiti zbog ozljede.

Raspored hrvatskih sportaša na Igrama s 18. na 19. kolovoza:

22:50 – VATERPOLO Hrvatska – Srbija (Finale)
01:30 – BLANKA VLAŠIĆ (Finale skoka u vis)


Komentari