IDE NOVA TJERALICA?! Još nije gotovo, opet će se odlučivati o izručenju Zdravka i Zorana Mamića

Foto: Pixsell

Izvanraspravno je vijeće zagrebačkog Županijskog suda ukinulo odluku suca istrage koji je za Zdravka i Zorana Mamića, odbio odrediti istražni zatvor. Naime, ukidanjem ove odluke, ponovno će se određivati istražni zatvor protiv braće Mamić, što je neophodan preduvjet za raspisivanje nove tjeralice, što će potom, sukladno odredbama sporazuma između RH i BiH, dovesti do traženja izručenja.

Sudac istrage će tako morati donijeti novu odluku, no ovoga puta bolje obrazloženu. No, u odnosu na ostale okrivljenike, izvanraspravno je vijeće potvrdilo odluku suca istrage, pa tako sudac Darko Krušlin ostaje na slobodi, dok iza rešetaka ostaje njegov kolega Zvonko Vekić, ali i osječki poduzetnik Drago Tadić. Kako prenosi Jutarnji, protiv trećeg osumnjičenog suca, Ante Kvesića, pokreće se stegovni postupak te ga se udaljava sa sudačke funkcije.

Podsjećamo da je nedavno policija u koordinaciji s USKOK-om i u suradnji sa Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija uhitila trojicu sudaca Županijskog suda u Osijeku, a uhićen je i osječki poduzetnik. Pretpostavlja se da su za ovu akciju bile zaslužne izjave bivšeg čelnika Dinama, Zdravka Mamića, koji je otvoreno govorio o njihovoj korumpiranosti.

“Žrtvovao sam sebe i živote svojih bližnjih jer sam bio reketaren, ucijenjen i morao sam slušati kriminalce u krajnjoj nuždi, ali danas je istina dobila potvrdu. Apsolutno sve objave i dokazi koje sam iznio u javnosti o svim sucima koje sam spomenuo su apsolutna istina, a svima vama želim zahvaliti na podršci koja je pokrenula borbu protiv lopova, šarlatana i kriminalaca u pravosuđu”, rekao je Mamić nakon uhićenja.

Kako prenosi N1, kasnije je došla vijest da više nema opasnosti od ponavljanja djela, pa Ante Kvesić izlazi na slobodu.

 

 

Komentari