IBF NAREDIO, HRGOVIĆ IDE U RING ZA POJAS! Hrvat bi se protiv Ruiza trebao boriti za titulu

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Oko Filipa Hrgovića dosta je “tinte” potrošeno, a kad je tema njegov meč za titulu svjetskog prvaka. I navodno je jako blizu!

Naime, najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović pred ugovaranjem je najvećeg meča svoje karijere. IBF je izašao s novom naredbom, naredili su da se Filip Hrgović i Andy Ruiz Jr. bore za privremenu titulu prvaka teške kategorije.

Odakle informacija? Pa vijest je prenio provjereni Michael Benson, no treba biti oprezan. Jer Filip je već bio predodređen sličnom naredbom da se mora boriti protiv Usyka, ali znamo da novac i politika igraju veliku ulogu u boksu.

Filip trenutačno ulazi u najbolje boksačke godine, u lipnju slavi 31. rođendan, a nadamo se da ga nećemo više gledati u ringu s poluproizvodima. Nešto smo slično najavljivali, preostaje sačekati hoće li doći do dogovora promotora.

Podsjećamo da je Hrgović sredinom prošle godine jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio kineskog boksača Zhanga Zhileija.

Borba se otegnula na svih 12 rundi, nakon što Hrgović u prvom dijelu meča nije izgledao najspremnije.

Nakon 12 rundi Hrgović je jednoglasno proglašen pobjednikom (115-112, 115-112, 114-113), što je publika dočekala zvižducima.

“Bila je ovo tijesna borba. Gubio sam meč, ali uzvratio sam u kasnijim rundama i mislim da sam zasluženo pobijedio”, rekao je Hrgović nakon meča.

Dosta je bilo kritike vezano uz ovaj susret, na njemu je da dokaže da je ovo bila slučajnost.

Komentari