HTIO BI BORBU VEĆ U PROSINCU! Hrgović otvoreno izazvao žestoke momke: ‘Borite se sa mnom, ja sam spreman’

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Filip Hrgović odradio je još jednu borbu izborivši tako 12. profesionalnu pobjedu u nizu. Ovaj put stradao je američki teškaš Rydell Booker kojeg nitko nije tako isprebijao kao hrvatski teškaš.

Nakon što je sudac u ringu prekinuo borbu u petoj rundi, bio je to Bookerov tek četvrti poraz, ali i prvi prekidom. Booker je u drugoj rundi završio na podu, a nakon što je u petoj primio 73. Hrgovićev precizni udarac, sudac u ringu Samuel Burgos smilovao se i prekinuo njegove patnje.

– U četvrtoj rundi sudac je Bookera opomenuo davši mu do znanja da će prekinuti borbu ako se nastavi samo braniti bez da napada. Da ga sudac nije spasio, bio bi to klasični nokaut – ispričao je Hrgovićev pomoćni trener Yousef Hasan.

Volio bi imati još jednu borbu u prosincu. Ne znam hoće li je biti, to ovog časa nije poznato.

I nakon ove borbe uslijedilo je pitanje s kojim se često susreće, kada će se boriti s nekim sebi doraslim?

– I ja sam po tom pitanju nestrpljiv i imam poruku za one koji su rangirani bolje od mene. Borite se sa mnom, ja sam spreman. Volio bih da mi moj promotor i menadžer dogovore nekoga od bolje rangiranih teškaša. Nekoga između Huntera, Duboisa, Joycea, Povetkina, Chisore, Whytea, Kineza Zhanga… Da bih jednog dana mogao izazvati teškaše sa samog svjetskog vrha kao što su Joshua, Fury ili Wilder, najprije moram pobjeđivati na razini na kojoj su spomenuti.

Već je sada Hrgović visoko plasiran na rang-listama dviju organizacija (po IBF-u je šesti, po WBC-u deveti) i za očekivati je da bi planovi o njegovu usponu mogli biti vezani uz IBF. U njoj je prvak Joshua, a ispred Hrgovića rangirani su samo Pulev, Martin, Usik, Hunter i Ruiz, piše Večernji.


Komentari